Maraş depremini bilen isim, deprem tehlikesi olan illeri açıkladı: Ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maraş depremini bilen isim, deprem tehlikesi olan illeri açıkladı: Ne zaman?

Son dakika haberi: Deprem beklenen iller hakkında açıklama geldi. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son dakika açıklamasında bölge belirterek uyardı.

Son Dakika 9 Şubat 2023 13:55 7
Maraş depremini bilen isim, deprem tehlikesi olan illeri açıkladı: Ne zaman?

Yeni deprem ne zaman nerede olacak? Naci Görür'den son dakika açıklaması.

Son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra tehlikeli olan bölgeler hakkında değerlendirmede bulundu. Görür yaptığı açıklamada 7.7'den sonra meydana gelen 7.5'lik depremin tetikleme nedeniyle yaşandığını söyledi. 

Görür, çevredeki faydalarda belirli stres transferi olabileceğini , bu depremlerden sonra Hatay ile Adana yöresinin daha hassas hale geldiğini söyledi. Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen yerde irili ufaklı faylar olduğunu söyledi. Hatay'ın ölü kesimlerinde bir stres transferi olabileceğini, oralara da bir yük geldiğini söyleyen Görür, Doğu Anadolu fayının enerjisinin çoğunu boşalttığını ve azalttığını söyledi.

Bundan sonra o bölgede bir rahatlama olacağını söyleyen Görür, uzun süre büyük depremler yaşanmayacağını söyledi.

BURALARA DİKKAT

Deprem beklenen yerlerle ilgili konuşan Görür, "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım" dedi.

İSTANBUL

İstanbul'da hasarın daha fazla olacağını söyleyen Görür, durumun İstanbul'da hiç iyi olmadığını söyledi. Maraş için 3 gün öncesinden endişe ediyorum diyerek açıklama yaptığını söyleyen Görür, şimdi de İstanbul için endişe ettiğini söyledi. Daha önce yapılan açıklamada 30 sene içinde deprem beklendiğini, bunun 23 sene önce söylendiğini bildiren görür , depremin büyük ölçüde yaklaştığını söyledi. İstanbul'da 7.5 beklendiğini söyleyen Görür, hasarın daha büyük olacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Malatya’da yaşadık depremi bugün ne zorluklarla İstanbul’a geldık 4 gün dışarıda buz tuttuk Rabbim biz yaşadık kimse yaşamasın çok ama çokkk zor anlar yaşadık
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Malatya’da depremin 4. Gününde bugün İstanbul’a geldik inşallah bişey olmaz , Rabbım biz yaşadık kımseye yaşatma o anları
Ziyaretçi 14 Ay Önce
adana ve ilçelerde de de olacakmi acaba İstanbul diyorsunuz afyonda bolvadinde de fay attı var demekki bizde yasiyacaz depremi rabbim yardımcımız olsun 😭
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Rabbim yardımcımız olsun inşallah
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Rabbım sen koru