Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu? Ankara anket sonucu açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu? Ankara anket sonucu açıklandı

Son dakika haberi: Ankara'da Belediye Başkanı kim olacak? Anket az önce açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Siyaset 28 Ocak 2024 0
Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu? Ankara anket sonucu açıklandı

Ankara'da başkan kim olacak? Anket sonucu açıklandı.

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve muhtarların seçileceği yerel seçimlere kısa süre kala adaylar belli oldu.

Ankara'da Cumhur ittifakının adayı Turgut Altınok olurken CHP'nin Ankara adayı mecvut belediye başkanı Mansur Yavaş oldu. İYİ Parti'nin adayı ise Cengi Topel Yıldırım olarak açıklandı.

Seçimlere kısa süre kala seçim anketleri araştırılmaya başlandı. Ankara için anket sonuçları geldi. ORC Araştırma tarafından yapılan son dakika açıklamasında seçim yarışında Mansur Yavaş'ın önde olduğuna yer verildi.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: "Mansur Yavaş'ın %43,7'lik oy oranıyla önde olması, seçim yarışının şu aşamada oldukça rekabetçi geçtiğini gösteriyor. Ancak kararsız seçmenlerin oranının da dikkate alınması, sonuçların değişebileceğine işaret ediyor. Seçmenin nabzını tutan bu tür anketler, seçim sürecinde stratejilerin belirlenmesinde önemli bir referans oluşturabilir"

Ankette en dikkat çeken konu ise kararsızlar oldu. Yüzde 7'lik oy oranı ile kararsızlar, seçimlerde belirleyici rol oynayacak gibi duruyor.

24-25 Ocak tarihlerinde toplamda 3 bin 800 kişi iel yüz yüze yapılan anketin sonucu şu şekilde oldu:

Mansur Yavaş'ın oy oranı: Yüzde 43,7
Turgut Altınok'un oy oranı: Yüzde 40,9
Cengiz Topel Yıldırım'ın oy oranı: Yüzde 5,2
Diğer Adayların oy oranı: Yüzde3,2
Kararsızın oy oranı: Yüzde 7,0

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç