Mansur Yavaş Açıkladı: Ankaralılara Belirli Saatlerde Ucuz Toplu Taşıma
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mansur Yavaş Açıkladı: Ankaralılara Belirli Saatlerde Ucuz Toplu Taşıma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan bir son dakika açıklaması geldi. Başkan Yavaş açıklamasında toplu taşımanın bazı saatlerde indirimli olacağını söyledi.

Taşıt 9 Nisan 2022 23:11 0
Mansur Yavaş Açıkladı: Ankaralılara Belirli Saatlerde Ucuz Toplu Taşıma

Ankaralılara toplu taşımada indirim müjdesi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Başkan Yavaş yaptığı açıklamada , yüksek şehir içi ulaşım ile ilgili bir çalışma başlatacaklarını ve belirli saatler için bir indirim uygulayacaklarını kamuoyuna duyurdu. İşe giden vatandaşların yüksek ulaşım ücretleri ile sıkıntısını çözmek için başlatılan çalışma kapsamında, bazı saatlerde toplu taşıma ücretlerinin indirilmesi UKOME toplantısında gündeme gelecek.


Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralı vatandaşların bütçelerine daha fazla para kalmasını sağlamak için bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Başkan Yavaş açıklamasında sabah erken saatlerinde metro, otobüs toplu taşıma kullanan vatandaşlar için tam biniş ücretinin 4.5 TL seviyesine çekilebileceğini söyledi. Bunun UKOME toplantısında gündeme geleceğini ve görüşüleceğini ifade eden Yavaş, Twitter'dan yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL'ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceğiz. Kabul edilmesi ve sistemin uyumlu hale getirilmesiyle uygulamaya hemen başlayacağız. "


İSTANBUL'DA ZAM GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'da toplu taşımaya zam yaptı. Belediye toplu taşımaya yüzde 40 oranında zam uygulaması yaparken Ulaştırma Bakanlığı , Marmaray biniş ücretlerine yüzde 35 oranında bir zam uygulama kararı almıştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç