Maliye Bakan Yardımcısı: Türkiye'de Ekonomik Kriz Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maliye Bakan Yardımcısı: Türkiye'de Ekonomik Kriz Yok

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de kriz olmadığını söyledi.

Ekonomi 3 Ekim 2022 17:57 2
Maliye Bakan Yardımcısı: Türkiye'de Ekonomik Kriz Yok

Ekonomi buluşmalarına katılan Bakan Yardımcısı: Türkiye'de kriz yok.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi tarafından İstanbul'da 39 ilçede Ekonomi Buluşmaları toplantısı düzenleniyor. Düzenlenen programa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan da katıldı ve burada bir sunum yaptı. Gürcan yaptığı açıklamada Türkiye'nin bir kriz yaşamadığını söyledi.

Gürcan açıklamasında tüm dünyada fiyat hareketliliğini olduğunu, ancak Türkiye'de bir kriz söz konusu olmadığını söyledi.

Gürcan yaptığı açıklamada Türkiye'nin bir kriz içinde olmadığını söyledi ve "Tamam, bir fiyat dalgalanması, fiyat hareketlenmesi oldu geçtiğimiz yıldan şimdiye kadar... Pandemi ve tedarik zincirindeki sıkıntıdan dolayı tüm dünyada bir fiyatlanma oldu. Emtialar, tüm dünyada dolar bazında da fiyatlandı, plastik, pamuk, demir gibi emtialar da çok ciddi fiyatlanma aldı. Enerji, Rusya-Ukrayna savaşından sonra fiyatlanma aldı. Türkiye'de de aynı şekilde bir fiyat hareketliliği var ama bir kriz ortamı yok. Şu ortamda bile bizim işsizlik oranımız her geçen gün düşüyor. O yüzden kriz dediğinizde, kapanan fabrikalar, kapanan iş yerleri ve kapanan firmalar akla gelir. Çok şükür, Türkiye sanayisinde kapanma yok. Herkes yatırımını artırarak ihracatını artırmaya çalışıyor. O yüzden ben bu bakış açısıyla değerlendirmenin daha doğru olacağına inanıyorum. Türkiye'de bir fiyatlanma oldu ama kriz olmadı." ifadelerini kullandı.

FAİZLER DÜŞÜK OLMALIDIR

İş dünyasının daha canlı olması için banka faizlerinin düşük olması gerektiğini söyleyen Gürcan, "Eğer faiz artışı olsaydı şirketlerin artan finansman giderlerini, karlılığın ve öz sermayenin erimesini, şirket kapanmalarını ve diğer şirketlere ve bankalara borçlarını ödeyememelerini, iflaslarla işten çıkmalarını çok rahatlıkla, bundan önceki gördüğümüz krizlerde olduğu gibi, burada da görebilirdik. Yine aynı şekilde bankaların kaynak maliyetlerindeki artışı, şirket kapamalarından dolayı kredilerini geri alamamalarını, sorunlu kredilerdeki artışı, kredi verme iştahındaki azalmayı da görecektik. Birey ve toplumda istihdam olanaklarının azalmasını, işsizliğin arttığını görecektik. Finansman borçlarını ödeyememe, iş yerlerinin kapanmasından dolayı işsizliğin artışını ve gelir dağılımındaki bozulmayı, toplumsal huzurun da bozulduğunu görebilirdik." ifadelerini kullandı.

Son dakika, emlak, finans haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
nasıl kriz yok fiyat dalgalanması bir kriz değilmi eskiden her hangi bir ürüne yılda bir zam gelirdi şimdi günlük geliyor bu size göre kriz değilmi sayın bakan alım gücü düşükte olsa insanlar almak zorunda zaruri ihtiyaclar ertelenmez değilmi bebek maması gibi ekmek gibi cay gibi yemek gibi bunlar ne kadar artarsa artsın alınmak zorunda değilmi alınılabiliyor diye kriz olarak değerlendimeyeceğiz değilmi yazık bizlerede yazık olmayan yaşam kalitemiz dahada alt seviyelere geriledi kriz yok oylemi fiyatların artışını durdurun bu kriz son bulsun artık allah rızası için yapın bunu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
maaşın kac para kiriz yok diyorsun benim maaşım asgari ucretin altında kira 8 bin tl nasıl kriz yok dalgamı geçiyorsun