MAK Danışmanlık, Anket Sonucunu Açıkladı: İşte AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin Oy Oranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MAK Danışmanlık, Anket Sonucunu Açıkladı: İşte AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin Oy Oranı

Son dakika haberi: MAK Danışmanlık tarafından bir açıklama yapıldı ve seçim anketi sonucuna yer verildi.

Siyaset 15 Ekim 2022 10:23 0
MAK Danışmanlık, Anket Sonucunu Açıkladı: İşte AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin Oy Oranı

MAK Danışmanlık tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat son 3 ayın verilerini değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte anket şirketleri sahaya indi ve partilerin oy oranlarını araştırmaya başladı. Vatandaşlara , bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz sorusu soruluyor. 

Özgürlük Araştırmaları adlı YouTube kanalına konuk olan ve burada seçim sürecini değerlendiren Mehmet Ali Kulat , AK Parti'nin toplam oy oranını açıkladı. Kulat yaptığı açıklamada son üç ayda yüzde 28 seviyesinden yüzde 31 oranına çıktığı öğrenildi.

CHP VE İYİ PARTİ'DE OY ORANI YÜZDE KAÇ?

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti'de mini bir düşüş olduğu bildirildi. Kulat açıklamasında CHP'nin oy oranının yüzde 25 ile 26 seviyesinde seyrettiğini söyledi. İYİ Parti'de az bir düşüş olduğunu söyleyen Kulat , oy oranının yüzde 15 ile 16 seviyesinde olduğunu söyledi.

Kulat yaptığı açıklamada HDP'nin yüzde 8 ile 10 bandında seyrettiğini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ise oy oranının yüzde 7 ile 8 arasında seyrettiğini söyledi.

DEVA Partisi'nin oy oranı ise yüzde 3 ile 3,5 seviyesinde. Zafer Partisi'nin oy oranı ise yüzde 2 ile 2,5 arasında seyrediyor.

Seçim süreci başladı: Son seçim anketlerine gitmek için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç