Mahmut Tanal: Şanlıurfa'da 17 Koyun Gözaltına Alınıp Cezaevine Atıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahmut Tanal: Şanlıurfa'da 17 Koyun Gözaltına Alınıp Cezaevine Atıldı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal bir açıklama yaptı ve Şanlurfa'da yaşanan bir olayı aktardı. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Tanal , koyunların TİGEM tarafından hayvan cezaevine atıldığını söyledi.

Haberler 30 Mart 2022 17:48 0
Mahmut Tanal: Şanlıurfa'da 17 Koyun Gözaltına Alınıp Cezaevine Atıldı

Mahmut Tanal'dan açıklama: Bir kişinin 17 koyunu gözaltına alınıp cezaevine konuldu.


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nden bir haber geldi. Gelen bilgileri Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Mahmut Tanal aktardı. Tanal yaptığı açıklamada , bir hayvan yetiştiricisine ait olan 17 koyunun Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü (TİGEM) özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındığını söyledi. Tanal açıklamasında koyunların TİGEM Gümüşsu sahasında cezaevine konulduğunu söyledi ve serbest kalmaları konusunda çağrıda bulundu.


CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal , sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından bir son dakika açıklaması yaptı ve yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Valiliğini ve Tarım Bakanlığı'nı etiketleyerek dikkat çeken ilginç bir çağrıda bulundu.


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı olan Çaylı Köyü'nde meydana gelen olayı aktaran Tanal, bir kişinin 17 koyununun gözaltına alınarak hayvan cezaevine konulduğunu söyledi. Tanal açıklamasında, “Şanlıurfa Ceylanpınar Çaylı Köyü'nde hemşerimizin 17 koyunu, TİGEM özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındı. Koyunları, Ceylanpınar TİGEM İşletmesi'nin Gümüşsu merkezindeki ‘Hayvan Cezaevi'ne hapsettiler. Hemşerimin koyunları serbest bırakılsın. Hemşerimiz, TİGEM'in koyunların serbest kalması karşılığında istediği parayı ödeyemez." dedi.


ANNELERİNDEN AYRI DÜŞTÜLER


Yeni doğan kuzuların annelerinden ayrı düştüğünü söyleyerek sözlerini sürdüren Tanal, "Süt içmesi gereken kuzuları, annelerini hapsederek cezalandırmayın. Koyunların cezai mesuliyeti yok. Gözaltı, hapsetme işlemi, suç işleyen ve cezai sorumluluğu olan insanlara yönelik uygulanır." dedi.


HAYVANLAR GÖZALTINA ALINMAZ


Dünyanın hiçbir yerinde hukuki düzenlemelerde hayvanların gözaltına alınmadığını hapsedilmediğini söyleyen Tanal, "Bizi dünyaya rezil ediyorsunuz. Ceylanpınar TİGEM İşletmesi, bu akıl dışı uygulamadan vazgeçsin. Hemşerimiz, TİGEM Gümüşsu sahasında cezaevine konulan 17 koyununun serbest kalması konusunda sizlerden yardım talep ediyor.” dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç