Mahmut Özer'den son dakika açıklaması: Sınıfta kalma olmayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahmut Özer'den son dakika açıklaması: Sınıfta kalma olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında bu sene sınıfta kalmanın olmayacağını söyledi.

Eğitim 29 Nisan 2023 09:57 0
Mahmut Özer'den son dakika açıklaması: Sınıfta kalma olmayacak

Mahmut Özer'den son dakika açıklaması: Bu sene sınıfta kalma yok.

Depremlerden sonra 11 ilde eğitimde birçok adım atıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu sene sınıfta kalmanın olmayacağını söyledi. Elazığ hariç diğer 10 ilde geçerli olacak sınıf geçme esaslarına ilişkin yeni açıklama yapan Bakan Özer, "Lise öğrencileri ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek. 12. sınıf öğrencilerinin bu öğretim yılında başarısız oldukları derslerin sorumluluk sınavları 19-25 Haziran arasında yapılacak" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde sınıf geçme ile ilgili açıklamasına devam eden Bakan Özer, "2022-2023 öğretim yılı ikinci döneminde herhangi bir dersten ikinci dönem puanı oluşanların, o dersten yılsonu puanı her iki dönemin ortalaması alınarak belirlenecek. Ancak öğrencinin bir dersten ikinci dönem puanının birinci dönem puanından düşük olması durumunda yılsonu puanının belirlenmesinde birinci dönem puanı esas alınacak. Öğrenci ikinci dönem sınava girmemişse birinci dönem puanı esas alınacak. Sınava girdiyse ve ikinci dönem puanı daha düşükse birinci dönem puanı geçerli olacak. İkinci dönem puanı yüksekse iki dönem ortalaması alınacak. Nakil olanlara bu hakkı tanımadık. Bundan sonra dönecekler de bu kararlardan yararlanacak" dedi.

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA ÖNCELİK HATAY

Yapılacak 45 bin öğretmen atamasında önceliğin Hatay'a olacağını söleyen Bakan Özer, deprem bölgesinde 3450 yerde DYK'ların açıldığını ve destekleme yetiştirme kurslarından 145 bin öğrencinin faydalandığını söyledi. Telafi kursları ise 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında olacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç