Mahmut Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Sınavı Açıklaması: Bu Daha Başlangıç
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahmut Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Sınavı Açıklaması: Bu Daha Başlangıç

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Bakan Özer açıklamasında öğretmenlik meslek kanunu ve kariyer sınavına değindi.

Eğitim 6 Ekim 2022 18:07 0
Mahmut Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Sınavı Açıklaması: Bu Daha Başlangıç

Millî Eğitim Bakanlığınca okul yöneticilerine yönelik seminerler kapsamında İstanbul'da 5'incisi düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'ne 81 ilden 500 ilkokul ve ortaokul yöneticisi katıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Özer burada yaptığı açıklamada öğretmen kariyer sınavına ve meslek kanununa değindi.

Öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimlerini destekleme ile ilgili ikinci en önemli açılımın Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yapıldığını söyleyerek açıklama yapan  Bakan Özer, "Bu ülkede 60 yıldan beri tüm şûralarda, formal ve informal eğitimle ilgili tüm platformlarda sürekli dile getirilen, öğretmenliğe has bir kanunun olması özleminin tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

Özer açıklamasının devamında öğretmenlik meslek kanunun devamının geleceğini söyledi ve "Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hâliyle son değildir, sadece bir başlangıçtır. 'Yani öğretmenlik meslek kanunu bu kadar mı?' diye zihinlerde bazen sorgulamaya yol açabiliyor. Biz de diyoruz ki bu bir başlangıçtır, ilaveler ve iyileştirmeler elbette yapılacaktır. Önemli olan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun olmasıdır. Kanun, eğitimde 20 yıllık dönüşümün taçlandırılmasıdır. Hükûmetimizin de Millî Eğitim Bakanlığının da öğretmene ne kadar değer verdiğinin en somut göstergelerinden biridir. Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki haklar ve kariyer sistemiyle ilgili düzenlemeler de inşallah 2023'te, bu yılın sonunda, 2024'te yeni ilavelerle öğretmenlerimizi ve eğitim sistemimizi çok daha güçlü hâle getirecek şekilde yeni açılımlarla güçlenmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kariyer sistemi hakkında da açıklama yapan Bakan Özer, bunun daha önce de düşünüpen , ancak gelmeyen bir düzenleme olduğunu söyledi. Bakan Özer açıklamasında, "Şartları tutan öğretmenlerimizin yüzde 95'i eğitimlere başvurdu. Başvuran öğretmenlerin yüzde 99'u eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerimizin bugün itibarıyla yüzde 96'sı sınava başvurdu. 2023'te çok sayıda uzman ve başöğretmenimizle eğitim sisteminde çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç