Mahmut Özer'den Öğretmen Atama Açıklaması: 'Kontenjan Çalışması Bitiyor'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahmut Özer'den Öğretmen Atama Açıklaması: 'Kontenjan Çalışması Bitiyor'

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları hakkında son dakika açıklaması geldi.

Eğitim 7 Haz 2022 11:09 0
Mahmut Özer'den Öğretmen Atama Açıklaması: 'Kontenjan Çalışması Bitiyor'

Mahmut Özer'den öğretmen ataması açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özer yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına değindi. Bakan , öğretmen ataması olacak mı? sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Bizim öğretmenlerimiz en değerli varlıkları. Son 19 yılda öğretmen atamasını en fazla yapan iktidarız. 2000li yıllarda 500 bin öğretmen varken şimdi 1 milyon 200 bin öğretmen olan bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. 500 bin öğretmen varken bu öğretmenlerimizin yüzde 40'ı kadınlardan oluşurken şimdi bu oran yüzde 59 kadın öğretmenlerimiz.

Türkiye bunu başardı. Son 19 yılda kitleselleşme evresine girdi. Okullaşma oranı arttı. Eğitimin önündeki engel kalktı. Başörtüsü kat sayısı sıkıntıları kaldırıldı. Engellilerin eğitim sistemine kazandırılması için çok çalıştı. Siz öğrenci sayısını arttırabilirsiniz ama öğrenci başına derslik ve öğretmen sayısını azaltmazsanız olmaz. Öğrenci sayısını arttırırken o oranı da ideal bir seviyeye almamız gerek. Öğüretmen öğrenci oranında ideale ulaştık. 2000li yıllarda ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44'tü. Ama öğretmen başına öğrenci sayısı da yüksekti 30-40. 

19 yılda hem bunu yüzde 90'a çıkarmışsınız hem de oranı 17-18lere düşürmüşsünüz. İki şeyi başarmışsınız. Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75'i son 19 yılda oldu.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Atamalar devam edecek. Özellikle MEB'in yeni önceliklerine göre ağırlık değişecek. Şimdi okul öncesine ağırlık vereceğiz. Alacağımız okul öğrencsii öğretmenleri fazla olacak. Son 2 atamada İstanbul'a ağrılık verdik. 15 bin atamada 1500ünü istanbula verdik. Bu atamanın yüzde 50'sini de İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'a destek vermeye devam edeceğiz.

Öğretmen ataması olacak. Daha önceki söylediğim sözler, sadece benim kanaatim değil. MEB Bakanı olarak kabinede sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden açıklama yapmamız mümkün değil. Takvim hazırlığı bittiğinde sayın Cumhurbaşkanı açıklayacak. 

Öğretmenlerimiz rahat olsunlar. 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişecekler. Kontenjan çalışmaları bitmek üzere. O da hemen hemen bitti."

Siz hangi branşa atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ATAMA DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç