Mahmut Özer: 2021 KPSS Öğretmen Ataması Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahmut Özer: 2021 KPSS Öğretmen Ataması Olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu ve 2021 KPSS ile öğretmen ataması olacağını söyledi.

Kamu 30 Mart 2022 08:23 0
Mahmut Özer: 2021 KPSS Öğretmen Ataması Olacak

MEB'den öğretmen ataması açıklaması geldi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Özer yaptığı açıklamada 2021 KPSS öğretmen atamasının elbet yapılacağını söyledi. Tv100'de Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimdeki hedefleri açıklarken öğretmen ataması meselesine de değindi.


Pandemi süreci ile ilgili konuşan Bakan Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili ,''Bir buçuk yıl aradan sonra ülkemizde yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde tüm sınıf seviyelerinde, tüm kademelerde devam edebilmek bizim başarımız. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu süreçte çok teşekkür ederiz''  dedi.


40 BİN ANA SINIFI

Bakan Özer açıklamasının devamında 40 bin ana sınıfı hedefine değindi ve "Bir yılda 3 bin tane anaokulu, 40 bin anasınıfı hedefi koyduk. Şu ana kadar 104 anaokulunu hizmete aldık. Türkiye'nin tüm bölgelerine anaokulu yapıyoruz." "Bu 5 aylık süreç içerisinde 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde yüzde 78'den yüzde 90'a çıktı." dedi ve bunun mükemmel bir şey olduğunu ifade etti.


ÖĞRETMEN ATAMASI


Bakan Özer açıklamasının devamında öğretmen ataması meselesine değindi. Son günlerde atama bekleyen öğretmenler, 2021 KPSS ile 50 bin atama beklerken Bakan Özer, "Biz öğretmen istihdamını önemsiyoruz. Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak." ifadelerini kullandı.


Bakan Özer açıklamasını, "En fazla ihtiyacı olan okula en fazla ücreti, ödenek aktarımını yaptık. Bizim okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya dair sorunumuz yok." ifadeleri ile sonlandırdır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç