Mahkumların cezaevinde kalacağı süreler değişiyor: Yılmaz Runç'tan 8. Yargı Paketi açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumların cezaevinde kalacağı süreler değişiyor: Yılmaz Runç'tan 8. Yargı Paketi açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir son dakika açıklamasında bulundu Bakan Tunç açıklamasında 8. yargı paketine değindi.

Son Dakika 21 Ocak 2024 8
Mahkumların cezaevinde kalacağı süreler değişiyor: Yılmaz Runç'tan 8. Yargı Paketi açıklaması

8. yargı paketi hakkında son dakika açıklaması: Mahkumların cezaevinde kalacağı süre değişiyor.

Mahkumları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. yargı paketi ile birçok düzenleme olacağını söyledi ve yeni düzenleme ile mahkumların cezaevinde kalacağı sürelerin değişeceğini söyledi.

"Zaman zaman kamu vicdanında rahatsızlığa neden olan cezasızlık algısını, hazırladığımız düzenlemelerin Meclisimizde yasalaşmasıyla ortadan kaldıracağız" ifadeleri ile bugün katıldığı canlı yayın videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlememiz var. 2 yıl ceza alan birisi bunu koşullu salıvermesi yarısıdır. 1/2'sidir. Ama bazı suçlarda 3/4'tür. 2 yıl ceza aldıysa biri 1 sene sonra koşullu salıverme süresi dolar. Koşullu salıverme süresi 1 yıl olduğunda denetimli serbestlik süresi de 1 yıl. O zaman 2 yıldan yatacak hiçbir cezası kalmaz. Dolayısıyla 2 yıl ceza alan hiç cezaevinde kalmıyor.

Böyle bir durum da özellikle cezası 2 yılın altında olan sular bakımından 'Suç işledi yanına kar kaldı' böyle bir algı var. Rahatsızlık yaratan bir durum.

Burada yaptığımız düzenleme 1 yıl maktu denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. Temyiz süresi var itiraz süresi var. İtiraz süreleri çok farklı mahkemelere göre. Bazıları 7 gün bazıları 15 gün, bazıları 8 gün. Tüm bu süreleri yeknesak bir duruma getiriyoruz"

Açıklamada mahkumun en az cezasının yüzde 40'lık kısmını cezaevinde geçireceği belirtildi. Buna göre 2 yıl ceza alan biri 280 gün civarında cezaevinde kalacak.

AF OLACAK MI? MAHKUMLARA GENEL AF GELECEK Mİ?

Binlerce mahkum ile mahkum yakını af müjdesi bekliyor. Henüz bir af gündemde yok. Sizce mahkumlara af gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

8. yargı paketinde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde düzenlemenin meclise sunulacağı öğrenildi. Şubat ayında meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenleme meclis gündemine geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Eylül 29 da Ceyhan Osmaniye yolu üzeri lastigimiz patladığı için güvenli şeride çektik.Lastigimizi değişirken bir tır bizi biçti eşim Seyfullah Bilgin i ve sağ bacağımı kayıp ettim..konumuz bu değil ama bizi biçen tırı gördüğüm halde şu anda dışarda geziyor.Evladimdan başka kimsem yok bakanım yok tek evladım cezaevinde 6. Senesi AF istiyorum Yavrumu bu yarım halimle yanımda istiyorum
Ziyaretçi 6 Ay Önce
4/4 lere de af gelsin aileler dağılmasın devletimiz büyük bizler küçüğüz af istiyoruz tüm evlatları için göz yaşı dökenler için
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Af bekliyoruz son kez de olsa
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Eline silah almamış insan öldürmemis ekonomi özellikle ekonomi yüzünden ceza almış hem zarar görenin hemde zarar verenin açısından uzlaşma getirilebilir her taraf içinde bu uygun olur zor ekonomik şartlarda esnlar içinde bu uygulama çok yerinde olur en azından 1 kere daha şans verilmis olur ama tabikide tüm kader mahkumların için bir af ceza evlerinin dolu olması neseni ile yavrularını kavuşması adına çok yerinde olur
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Af olmalı 4/4lere afff