Mahkumlara Şartlı Tahliyede Kapsam Genişliyor: İşte Meclise Geleceği Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara Şartlı Tahliyede Kapsam Genişliyor: İşte Meclise Geleceği Tarih

Adalet Bakanlığı bir düzenleme hazırladı ve hastalanan ,cezaevinde kalamayacak durumda olan hastalara verilen şartlı tahliye düzenlemesinin değiştirileceğine yer verildi.

Son Dakika 25 Tem 2022 09:28 11
Mahkumlara Şartlı Tahliyede Kapsam Genişliyor: İşte Meclise Geleceği Tarih

Rahatsızlığı olan hükümlülere düzenleme detayları belli oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı haberde kelepçeli muayene tepkileri sonrası Adalet Bakanlığı , Ceza İnfaz Yasası'nda düzenlemeye gitmek için çalışma balattı. Başlatılan söz konusu çalışmalarda, yasada yer alan “Hekim talimatıyla kelepçeli muayene yapılabilir” hükmünün kaldırılacağına yer verildi. İleri derecede hasta olan tutuklu ve hükümlüler için şartlı tahliye düzenlemesi yapılacağı açıklandı. 

Gezi davasından tutuklu olan Yapıcı, geçen ay bir mektup yazdı. Söz konusu mektup gündemde çokça konuşuldu. Hastaneye götürülen Yapıcı'nın tüm muayenelerinde kelepçeli olduğu, diş muayenesinde bile kelepçesinin çıkarılmadığını söylemiş, bu mektup üzerine Adalet Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Söz konusu çalışmalar kapsamında 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa’da yer alan ve “Zorlayıcı araçların kullanılması” başlıklı 50. maddede yer alan tutuklu ve hükümlülerin kelepçe ile muayene edilmesi konusu, “Hekimlerin talimat ve gözetiminde olmak üzere tıbbi nedenlerle kelepçeli muayene yapılabilir” ifadeleri ile yer alıyor ve bu düzenlemeye alınacak. 

TARİHİ AÇIKLANDI

Söz konusu düzenlemenin , Ekim'de meclis açıldıktan sonra gündeme geleceği ve bir yasa değişikliği ile meclisten geçerek kısa sürede yürürlüğe gireceği açıklandı.

Düzenleme ile birlikte , cezaevlerinde kalması uygun olmayan ağır hasta ve tutukluların şartlı tahliye edilmesine ilişkin düzenlemede de değişiklik yapılacak. Şimdiki düzenleme , ağır hastaları kapsıyor. Bu maddede de düzenleme yapılması bekleniyor. 

Sizce başka hangi düzenlemeler yapılmalı? Hangi hastalıklara şartlı tahliye verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tip1 diabet hastalı İnsülin bağlı yaşıyorlar ani hipoglisemi 3-5 dk oksijensizliğe maruz kalırlarsa kalıcı sekel ani ölümle komplikasyonları var BİPOLAR hastaları kendine zarar verebilir sonbahar ayı atak ayları lütfen bunlarıda kapsasın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af verin artık af.kapalı cezaevleri dölü taştı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz çek mağdurlarına da çözüm bekliyoruz, şu piyasada borç ödememiz bekleniyor ödemezsen cezaevine
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz genel af istiyoruz duyun sesimizi yeter artık genel af verilmezse oy falan yok genel af çıksın artık ayrımsız indirim istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fetocu hakim ve savcıların binlerce keyfiye ceza verdikleri mahkumlar bulunmaktadır bunu düzeltmek yada tekrar yargılamak mümkün değildir... Cezaevleri aşırı mahkum sayısı ve yaşam sartlari kötüye gitmektedir bunun için af cikarilmalidir