Mahkumlara Genel Af İçin 100'üncü Yıl Cevabı: Belki!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara Genel Af İçin 100'üncü Yıl Cevabı: Belki!

Mahkumlara af konusu son günlerde gündemde konuşulmaya başlandı. Konu ile ilgili gelen çağrı gündemde tartışıldı. İşte son bilgiler.

Haberler 12 Nisan 2022 13:51 0
Mahkumlara Genel Af İçin 100'üncü Yıl Cevabı: Belki!

Son dakika : Canlı yayında genel af çağrısı.


Tv100 ekranlarında yayımlanan bir programda seçim öncesi af gelir mi konusu tartışıldı. Gazeteci Kerem Kırçuval'ın sunumu ile ekranlara gelen tartışma programına Diriliş Postası Yazarı Murat Özer, CHP 22'nci dönem Milletvekili Berhan Şimşek ve Hukukçu MEhmet Fatih Önsöz katıldı. Söz konusu programda genel af konusu tartışıldı.


GENEL AF ÇIKARALIM ÇAĞRISI

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, önceki gün yaptığı açıklamada genel af çağrısında bulundu ve “Siyasi çıkar hesaplarını, kimin işine yarayacağı kaygılarını bir kenara bırakarak bir araya gelelim. Terör örgütü kurmak, yönetmek, terör suçları, uyuşturucu, cinsel saldırı ve istismar suçları, kadına karşı şiddet suçları hariç bir genel af çıkaralım. Kader mahkumlarına bir şans verelim. Ramazan Bayramı’nda aileleriyle kucaklaşmalarını sağlayalım." dedi.


Sarıgül'ün bu çağrısı dün gelmişti. Ancak bu çağrıya diğer siyasi partilerden herhangi bir karşılık ve cevap gelmedi.


PROGRAMDA KONUŞULDU: AF MÜMKÜN MÜ?

Bugün yayınlanan programda bu konu konuşuldu. Hukukçu Mehmet Fatih Önsöz söz konusu çağrı ile ilgili, "Bu popülist bir yaklaşım. Önceki yıl af çıkartıldı. Pandeme nedeniyle açık cezaevlerinde izinler çıkarıldı. Benim nezdimde hukuku yaraladığını düşünüyorum. Tabi gerekli olduğu alanlar var. Yaş, sağlık durumu , kişinin durumunda af gereklidir. Zaten devlet belli suçlar için aflar çıkartıyor. Terörü çıkartmıyorsak, uyuşturucuyu çıkarmıyorsak, zaten geçen senelerde af geldi. Yani son 1-2 yılda suç işleyenlere çıkacak. Gereksiz görüyorum. Yararlı olacağını düşünmüyorum. Popülist bir yaklaşım."


100'ÜNCÜ YIL'DA GELİR Mİ?

Bazı devletlerin 100'üncü yılda af çıkarttığı, seçim öncesi belki af çıkabileceği tahmini programda yapıldı. Çıkabilecek bir affın tüm suçlar için değil bazı suçlar için olabileceği aktarıldı.


Sizce hangi suçlara çıkmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Twitter'da bizi takip edin Af Haberlerini Kaçırmayın >>> TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç