Mahkumlara Genel Af Çağrısına Cumhur İttifakından İlk Cevap Geldi: Af Çıkacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara Genel Af Çağrısına Cumhur İttifakından İlk Cevap Geldi: Af Çıkacak mı?

Mustafa Sarıgül'ün genel af çağrısına Cumhur İttifakı üyesi MHP'den ilk cevap geldi. İşte Feti Yıldız'ın genel af çağrısına cevabı.

Son Dakika 4 Mayıs 2022 00:17 5
Mahkumlara Genel Af Çağrısına Cumhur İttifakından İlk Cevap Geldi: Af Çıkacak mı?

Sarıgül'ün genel af çağrısına Cumhur İttifakından cevap geldi.

Bilindiği üzere son dönemlerde Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül birçok cezaevi önünde eylem düzenledi ve genel af çağrısında bulundu. Sarıgül yaptığı açıklamada mahkumlara genel af çıkarılmasını istedi. Birçok cezaevinin önünde mahkum yakınları ile basın açıklaması yapan TDP lideri Sarıgül'ün bu çağrısına Cumhur ittifakından ilk cevap geldi. 

 

SARIGÜL NE DEDİ?

Sarıgül yaptığı son açıklamada genel af ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Toplumun son derece gergin ve mutsuz olduğunu görüyorum. Cezaevleri son derece dolu. Kapasitesi 270 bin olan cezaevlerimizde şu anda 300 binin üzerinde mahkûm bulunmakta. Cezaevlerinde özellikle annelerinin yanında bekleyen çocuklar var. Pandemi koşulları nedeniyle yargılanmaların çok hızlı yapıldığı ve bazı şeylerin gözden kaçtığı bilgilerini almaktayız. Toplumsal barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var."

 

Genel af istediklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Sarıgül, “Çocuklar, anneler ve babalar için af istiyoruz. Siyasi değil vicdani olarak herkesi ‘Toplumsal barış, kardeşlik ve hukuk için affet Türkiyem’ demeye çağırıyorum. Bu çağrımız; gönülleri alma, yaraları sarma çağrısıdır. İnşallah gülmeyen yüzleri güldürelim, toplumdaki gerginliği ortadan kaldıralım. 4.5 milyon Suriyeliye bakan benim Türkiyem, 250 binin üzerindeki kader mahkûmlarına da kucak açmalıdır. Bu mahkûmlar çıktığında da onları gerek iş desteği gerekse de psikolojik ve ekonomik desteğiyle toplum ile kaynaştırmalıyız”  dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKINDAN YANIT GELDİ

İnfaz düzenlemesinde çokça katkısı olan MHP'li Feti Yıldız bir açıklama yaptı ve  açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Sarıgül ,genel affın hukuki sonuçlarını  bilmeden konuşuyorsun.
Not et;
Kamu davaları için düşme kararı verilir.
Kesinleşmiş ceza mahkumiyeti tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkar. 
Adli sicil kaydı silinir.
Tekrar suç işlenmesi halinde tekerrür hükümleri uygulanamaz."

MAHKUMLARA AF GELECEK Mİ?

Yüz binden fazla mahkum ile mahkum yakını af çağrısında bulunuyor. Bu konuda hükümeten çalışma bekleyen vatandaşlar, seslerini duyurmaya çalışıyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına afla girmek isteyenler yaptıkları paylaşımlarla sesini duyurmaya çalışıyor. Sizce hangi suçlara af çıkmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ BİTİYOR

Cezaevlerinde devam eden açık cezaevi izinleri bu ayın sonunda bitiyor. Açık cezaevinde olan ve izinde olan vatandaşlar izinlerin uzatılmasını istiyor. AF VE İZİN AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Af istiyoruz
Ziyaretçi 4 Ay Önce
AF GELMELİ
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Af gelmelı esıt bır sekılde olmalı denetım af degıl
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bence bir sefere mahsus ülkemizin 100. Yıl nedeniyle dosya başına indirim verilebilir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede genel af olmalı Uyusturucu dan yatan 60 bin den fazla genç var cezaevlerinde bir çoğu bir gram la 12yilin üstünde ceza aldı ve 3 yada 4 yıl yatanlar bile ıslah oldu dersini aldı gecn kitleyin içerde çürümesine gönlümüz razı değil affettiiten sonrada ne halimiz varsa görün demesin devlet imkan sunsun maddi manevi destek verirse birdaha suça bulasmazslar diye düşünüyorum tabi bu isteğin diğer suçtan yatanlar içinde geçerli bir şans verilmeli diye düşünüyorum