Mahkumlara af ile ilgili son dakika: Seçim müjdesi ve genel af kapsamını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara af ile ilgili son dakika: Seçim müjdesi ve genel af kapsamını açıkladı

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde mahkumlara af konusuna değinildi ve seçim müjdesi verildi.

Haberler 2 Mayıs 2023 16:57 0
Mahkumlara af ile ilgili son dakika: Seçim müjdesi ve genel af kapsamını açıkladı

Mahkumlara genel af için seçim vaadi geldi.

Son dönemlerde yaptığı cezaevi ziyaretlerinde af çağrısı yapan ve seçilmesi durumunda mahkumlara genel af getireceğini söyleyen Mustafa Sarıgül, bir son dakika açıklamasında bulundu. Sarıgül yaptığı son dakika açıklamasında af müjdesi verdi. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı olan, seçimlerde CHP'den Erzurum'da 1. sıra milletvekili adayı olan Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı.

Radyo Sputnik’te yayımlanan Elif Sudagezer Tüzüner ve Fethi Yılmaz’la Seçim Özel programına katılan Sarıgül, kariyerine ve CHP ile ilişkilere değindi ve “Şu anda öyle bir noktadayız ki tek düşünmemiz gereken olay bu başkanlık sistemi Türkiye için doğru olmamıştır ve gerekli şartları karşılamamıştır. Demokratik parlamenter sisteme geçmek Türkiye’nin son derece yararınadır. Biz başından beri bağımsız Cumhurbaşkanı, meclis ve güçlü yargı diyoruz. O nedenle şu anda tek düşüncemiz Türkiye’yi güzelleştirecek, normalleştirecek, ayrıştırmadan uzaklaştıracak demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şu dönemde hepimizin, yani demokrasiye inanan, bireyin özgürlüğüne ve mutluluğuna inanan, bu sistemin doğru sistem olmadığına inanan bütün demokratik güçlerin Sayın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi lazım. Şu anda düşüncemiz Mustafa Sarıgül şuraya gelsin düşüncesinden çok hepimizin odaklanması gereken olay tarlada, fabrikada üretimi sağlayacak, kamuda dürüst yönetimi sağlayacak, devletimizi rayına oturtacak, ekonomiyi düzlüğe çıkartacak olan Sayın Kılıçdaroğlu’na destek vermek amacıyla Erzincan’dayım. Bu bir görevdir benim için, Sayın Genel Başkan Erzincan’da bulunarak destek vermemi istedi ben de büyük bir gururla geldim. Baba, dede ocağında bütün yurttaşlarımla hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bütün Erzincanlılar beni bağırlarına basıyorlar. Erzincan’ın hakkını alması için de siyasi kampanyalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CİDDİ BİR OY KAZANIYORUZ

"Bu seçime dair Erzincan özelinde başarı kriteriniz nedir” şeklinde gelen soruya Sarıgül şu şekilde cevap verdi:

“Adaylığımız açıklandıktan sonra Erzincan’da çok yoğun bir karşılama oldu, çok değerli bir kampanya yürütüyoruz. Kıran, döken bir kampanya değil bütünleştiren bir kampanya yürütüyoruz. Hemşerilik duygusu içerisinde kampanya yürütüyoruz ve sevgi kazanacak. Bu noktada da başladığımız günden bu yana çok ciddi bir oy kazanıyoruz. Köylerde, caddelerde, şehirde ben bunu vatandaşlarımızda görüyorum. İnşallah bu oy oranımızı iyice yükselteceğiz, bizim 2-0 yapmamıza çok az bir ramak kaldı. Daha 15 günümüz var, ayın 6’sında Erzincan’ımıza genel başkan olarak alıp Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız. Çok coşkulu, görkemli bir miting hazırlıyoruz. 2.sıra adayımız İYİ Parti’nin adayı, doktor hocamız son derece değerli bir isim. Onun da çok güzel bir çevresi var, el birliği ile çalışıyoruz. CHP’deki bütün aday adayları, 21 tane, hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Dayanışma içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz”

VİDEOLAR ÇOK İLGİLİ

Sarıgül denince son günlerde ilk akla gelen videolar oldu. Bu konuya değinen Sarıgül, “Gençler ve kadınlar özellikle çok ilgili, bu çektiğimiz videoların tamamında Türkiye’nin bir sorunu var. Ya ekonomi ile ilgili ya genç ve kadınlar ile ilgili ya tarım ya sağlık, her TikTok’da Türkiye’nin bir problemi var. Bunlara yoğun olarak devam edeceğiz. Devam etmemizin sebebi şu; kamuoyuna bu sorunları 9-14 saniye arasında anlatıyoruz. TikTok’da milyonlarca kullanıcı var, Twitter kullanıcıları kültür düzeyi olarak çok yukarıda zaten kararlarını vermişlerdir. Facebook kullanıcıları TikTok arasında gidip gelen belli bir noktada. Instagram’a baktığınız zaman zaten aynı ölçüler içerisinde ama TikTok’da işçiler, öğrenciler, memurlar ve kırsal kesimde yaşayanlar var. Gecekonduda yaşayan gençler var ve o insanlar çok politize olmayan gençler. Biz de o insanların enerjisini görüyoruz ve ulaşmaya devam ediyoruz. Biz TikTok’lara girdiğimiz zaman bizi belli noktalar eleştirdi, siyasetçinin orada ne işi var dediler ama şu anda bütün siyasiler TikTok’da lakin TikTok’un ruhunu yakalamak önemli" dedi.

İLK KANUN TEKLİFİ MAHKUMLARA AF OLACAK

Sarıgül seçimden sonra meclise sunacağı ilk kanun teklifine değindi ve bunun mahkumlara af olacağını söyleyerek, "İlk vereceğim kanun teklifi aftır. Pandemi sebebiyle hızlı yargılamalar oldu, gözden kaçan konular oldu. Kardeşler için, anneler için, babalar için, çocuklar için affet Türkiye’m kampanyamız siyasi bir kampanya değil, tamamen vicdani bir kampanyadır. Özellikle binlerce gençlerimiz uyuşturucu tuzağına düşürüldüler ve bu gençleri tekrar yaşama kavuşturmamız lazım. Her konuda af olmaz ama af olması gereken konular var. Esnaflarımız Pandemi koşulları sebebiyle çeklerini ve senetlerini ödeyemediler. Binlerce mağdur esnafımız var, mutlaka bunların affedilmesi lazım. Parlamentoda da bu konuda toplumsal uzlaşmayı sağlayacağım" dedi.

HANGİ SUÇLAR KAPSAM DIŞINDA OLACAK?

Hangi suçların kapsam dışında olacağını da açıklayan Sarıgül, “Uyuşturucu satanlar, kadın cinayetler, çocuk tacizleri gibi ama parlamentoda detaylı bakacağız, ezbere konuşmak doğru olmaz” ifadelerini kullandı. Sizce hangi suçlar kapsam dışında olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Seçimlerden sonra meclis açıldığında, af kanun teklifi geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç