Mahkumlara Af Gündeme Gelebilir: Cezaevlerindeki Mahkum Sayısı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara Af Gündeme Gelebilir: Cezaevlerindeki Mahkum Sayısı Açıklandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, cezaevlerindeki toplam mahkum sayısını açıkladı. Açıklanan sayı, kapasitenin çok üstünde.

Haberler 9 Nisan 2022 14:31 4
Mahkumlara Af Gündeme Gelebilir: Cezaevlerindeki Mahkum Sayısı Açıklandı

Adalet Bakanlığı bir açıklama yaptı ve cezaevlerindeki mahkum sayısını paylaştı.


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Mart 2022 tarihi itibarıyla Türkiye genelindeki cezaevlerinde bulunan mahkum sayısına yer verildi. Mart ayı itibarıyla Türkiye genelinde toplamda 269 kapalı cezaevi olduğu, 86 açık cezaevi olduğu, 7 kadın açık, 8 çocuk kapalı ve 4 çocuk eğitim evi olduğu, toplamda 384 cezaevinin hizmet verdiği aktarıldı.


TOPLAM KAPASİTE: 271 BİN AMA MAHKUM SAYISI...

CTE tarafından yayınlanan verilere baktığımızda 384 cezaevinin toplam kapasitesinin 271 bin 823 kişi olduğu öğrenildi. Ancak şu anda cezaevlerinde toplamda 314 bin 502 kişi bulunuyor.


247 YENİ CEZAEVİ AÇILDI

2006 yılından 2021 yılına kadar AK Parti, toplamda 247 yeni cezaevi açtı ve toplamda 199 bin 9911 kişilik ilave kapasite sağladı.


MAHKUMLARIN KAÇI HÜKÜMLÜ KAÇI TUTUKLU?

Açıklanan verilere göre cezaevindekilerden 275 bin 965'i hükümlü, 38 bin 537 kişisi ise tutuklu olarak bulunuyor. 300 bin 253 erkek ve 12 bin 173 kadın , 2 bin 76 çocuk mahkum bulunuyor.


EN ÇOK MAHKUMUN OLDUĞU İKİNCİ ÜLKE

Avrupa Konseyi tarafından açıklanan Yıllık Cezaevi İstatistikleri’nin değerlendirildiği SPACE 2021 adlı rapora baktığımızda Rusya'da 478 bin mahkum olduğu, Rusya'yı ise Türkiye'nin izlediği öğrenildi. Nüfusa oranla en çok mahkumun olduğu ikinci ülke Türkiye.


AF SESLERİ YÜKSELİYOR

Cezaevlerinin kapasitesi 271 bin ama içerde 314 bin kişi var. Bu da koğuşlarda normalden daha fazla kişinin kalmasına neden oluyor. Bu nedenle mahkumlar ile mahkum yakınları, bir af çıkarılmasını istiyor. TGRT Haber'de af iddialarını gündemde olduğu bildirildi.


DP Milletvekili Cemal Enginyurt, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada izinde olan, iş bulmuş , bir hayat kurmuş ve suça karışmamış açık cezaevi mahkumları için af gelmesini talep etti.


Mahkumlar ile mahkum yakınları af çıkarılmasını ya da denetimli serbestlik süresinin arttırılmasını istiyor. Sizce bazı suçlara af mı gelmeli yoksa denetimli serbestlik mi arttırılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Mahkumlar için af-denetimli serbestlik hakkında gelişmelerden anlık haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN



Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
af gelmesi lazım
Ziyaretçi 11 Ay Önce
af gelmesi lazım
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Af omazsada bir ceza indirimi istiyoruz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Genel af istiyor uz