Mahkumlara af gelecek mi? Feti Yıldız'dan son dakika açıklaması 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlara af gelecek mi? Feti Yıldız'dan son dakika açıklaması 2023

Feti Yıldız'dan mahkumlara af açıklaması geldi mi? Mahkumlara af gelecek mi? İşte infaz düzenlemesi hakkında gelen açıklama.

Son Dakika 10 Ara 2023 19:11 4
Mahkumlara af gelecek mi? Feti Yıldız'dan son dakika açıklaması 2023

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesi hakkında son dakika açıklaması 2023.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız yaptığı son dakika açıklamasında 8. yargı paketi hakkında detayları paylaştı. Peki mahkumlara af gelecek mi? Feti Yildiz mahkumlara gelecek infaz düzenlemesi hakkında neler söyledi? İşte gelen son dakika bilgileri.

Twitter adresi üzerindne açıklama yapan Yıldız, infaz düzenlemesine eklenmesini istediği maddeyi şu şekilde duyurdu: "Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenen hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılması yerinde bir düzenleme olacaktır"

İNFAZ DÜZENLEMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

8. Yargı Paketi hakkında açıklama yapan Yıldız, gelecek düzenlemede mahkumları ilgilendiren kısımları şu şekilde aktardı:

5275 Sayılı Kanunun 108.maddesinin 2.Fıkrasındaki ”2 Tekerrür nedeniyle koşullu salıverme süresine eklenecek miktar, tekerrüre esas alınan cezanın en ağırından fazla olamaz. 
Hükmü ile ilgili bir düzenlemenin teklife eklenmesi gerekir. 

Hali hazırdaki duruma göre ikinci defa mükerrer olanlar şartlı tahliyeden yararlanamıyorlardı. Yani cezalarının tamamı kadar süre cezaevlerinde kaldıktan sonra tahliye olabiliyorlardı.  Kanun değişikliği ile ikinci defa mükerrer oldukları cezalarının tamamı kadar değil,3/4’ü kadar cezaevinde kalacaklar. 

Denetimli serbestlikten yararlanamayan ikinci kez mükerrer olan hükümlüler denetimli serbestlikten de yararlanabilecekler.

Bu düzenlemeyle beraber açık Ceza İnfaz Kurumuna  ayrılma Yönetmeliği‘nde yapılacak değişiklikle ikinci kez mükerrer oranların da açık ceza İnfaz kurumuna ayrılmalarına imkan sağlanması gerekecektir.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada yeni yargı paketi ile ilgili, "Yargı paketine ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmaktadır. Çalışma taslak aşamasında olup, henüz tamamlanmamıştır. Tamamlandığında milletvekillerimizin takdirine sunulacak olup, meclis grubumuzdaki çalışmanın ardından nihai şeklini alacak ve kanun teklifini verecek olan milletvekillerimiz tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

AF GELECEK Mİ?

En merak edilen konu ise 8. yargı paketinde af olup olmayacağı konusu oldu.

Ancak açıklamalara baktığımızda af ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığı görülüyor. Sizce mahkumlara af çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Af haberi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
sayın bakanım 3 yıl ceza indirimi veya 3+3 denetimli serbestlik verin 1 defaya mahsus insanlar perişan mahkum ve aileleri perişan içerleri yangın yeri doluluk oranı cok 10 kişilik koğuşlarda 40 kişi kalıyor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Suç oranını azaltmak adı a sicil affı bile gelmesi gerekiyor bu insanların gecim sıkıntısı dolayısıyla suc atesvik olmamaları ıs bulup calismalari tamamen sicil affına dayanıyor 15 kisilik koguslarda 35 kisi kalıyorlar kader mahkumlarını cocuklarını eslerinin düstügü su zor yasam sartlarından dolayı af ın çıkması sart tabiki bazı suclar haric
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Geç bile kalındı ne zaman gelecek gelmekte olan neyin ne olduğunu kimse bilemez başına gelmeden verin artık ne verecekseniz zor zamandan geçiyoruz herşey kötüye gidiyor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
kısmi af ve mükerrir suçlara af gelsin