Mahkumlar Kabine Gündeminde: Erdoğan Açıklama Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkumlar Kabine Gündeminde: Erdoğan Açıklama Yapacak

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir son dakika açıklamasında bulundu ve mahkumların durumunun kabinede gündeme geleceğini söyledi.

Son Dakika 22 Mayıs 2022 17:30 0
Mahkumlar Kabine Gündeminde: Erdoğan Açıklama Yapacak

Son dakika haberi: Corona izinleri kabinede görüşülecek.

Mahkumların coronavirüs izinleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında izinlerden şimdiye kadar 413 bin 652 kişinin faydalandığını söyledi.

Kanal 7 canlı yayınına katılan Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada, "Bu konuda büyük beklenti olduğunu ben de biliyorum. Bakanlığımıza, gerek milletvekillerimize, gerekte genel merkezimize gelen taleplerden bunu görüyorum. Kovid izinleri bildiğiniz gibi bir zaruretten ortaya çıktı. Bugüne kadar 413 bin 652 kişi bundan istifade etti ve halen 103 bin 532 kişi de bu izinden istifade etmektedir. En son uzatma kanun gereği yapıldı. 31 Mayıs'ta sona ermektedir. Geçenlerde AK Parti MYK’da bu konuşuldu. Orada bir değerlendirme yapıldı. Yarın da Kabinede  benimde bir sunumum olacak. Orada da  bir değerlendirme yapılacak. O değerlendirmeden sonra bir konuda çıkacak bir karar karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak.  Şu anda Kabinede de yarın bu konu değerlendirileceğini buradan ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı. 

"ERDOĞAN AÇIKLAYACAK"

Mahkumların durumu ile ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını söyleyen Bakan Bozdağ, "Bu güne kadar dediğim gibi 413 bin 652 kişi bundan istifade etmiştir. Bunların içerisinden çıkıp  suça karışanlar var. Onlarla ilgili zaten adli süreçler de başlatılmış devam ediyor. Şu anda bu vesileyle bunlardan çıkanlardan tutuklanmış olanlar var, yargılaması devam edenler var. Ama SGK’lı çalışan da 22 binden fazla bunların içerisinde insan var. Bunlarla ilgili değerlendirme dediğim gibi MYK’da bir değerlendirme yapıldı. AK Parti MYK’sında ve yarın da kabinede bir değerlendirme yapılacağını benim de  orada bir arzım olacağını buradan ifade etmek isterim. Olumlu bir şey olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı bunu açıklayacaktır." dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK GELEBİLİR

Geçen gün bir programda 1 ya da 2 yıl kalan mahkumların cezalarının kalan süreleri için denetimli serbestlik uygulanmasının gündemde olduğuna yer verildi. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalaır Kurulu Üyesi Mehmet Uçum'dan gelmişti. 

KABİNE NE ZAMAN?

Kabine toplantısı 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü yapılacak. Saat 15.30'da başlaması beklenen kabine toplantısının 19.00 civarında sona ermesi ve açıklamanın gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç