Mahkemeden kiracılara kötü haber: Kiraya yüzde 533 zam onaylandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkemeden kiracılara kötü haber: Kiraya yüzde 533 zam onaylandı

Mahkeme, evi yeni satın alan ev sahibinin kirayı yüzde 533 artırmasını onayladı ve ev sahibi lehine karar verildi.

Emlak 17 Ocak 2024 4
Mahkemeden kiracılara kötü haber: Kiraya yüzde 533 zam onaylandı

Fahiş kira zammı açıklaması: Kiracılara kötü haber.

Bir ev sahibi, halihazırda 4 bin 500 lira olan kiracısına noter üzerinden ihtarname çekti ve yeni kira sözleşmesi döneminde evin kirasının 24 bin lira olacağiını, kiranın bunun üzerinden ödenmesi gerektiğini söyledi.

Kiracı buna itiraz etti ve yeni kira bedelini ödemeyeceğini söyleyerek olayı yargıya taşıdı. Ev sahibi uyuşmazlık sonrası kira artış davası açtı ve mahkemeden dikkat çeken karar geldi.

Davacının avukatı yaptığı açıklamada ev sahibinin yeni ev aldığını ve kiracıya kira sözleşmesinin sona ereceği tarihi belirterek o tarihten sonra yeni rakamın geçerli olacağını söyledi.

Eski ev sahibi 4 bin 500 lira kira alırken yeni ev sahibi 24 bin lira istedi. Kiracı bunu vermeyeceğini söyledi. Eski ev sahibi ile 10 yıulı geçen sözleşme olması nedeniyle yeni ev sahibi mahkemeye başvuru yaptı.

Kira artış davası açan yeni ev sahibi, onun 10 yıldan fazladır evde oturduğunu söyledi. 5 yılı aşan sözleşmelerde kira artış davası açma hakkı doğduğu için bu dava açıldı.

Mahkeme ise evin kira değerini belirledi. Evin konumu, hastane, lokanta, kiracının ekonomik durumu gibi konular ele alındığında mahkeme 24 bin liralık kira bedelini belirledi.

Mahkemenin kira kararından sonra yapılan açıklamada ev sahibinin ödenmeyen kiraların geçmişe yönelik alınabileceğini söyledi.

Bu karar, birçok ev sahibini sevindirirken kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Allah bildiği gibi yapsın inşallah bin beter olun firsatcilar ve bu karara da tm.diyenler de ayni şekilde
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Hani devlet kiracının yanındaydı bu nasıl kanunlar Allah vicdan merhamet versin
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Tepeden tırnağa memleket aç gözlü olmuş derdiniz ne kiracılar la eviniz çok kıymetliyse vermeyin başınıza çalın Düne kadar 1 bin 2bin kira yeterken şimdi ne oldu da 15 20 binler yetmez oldu
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Emekliye 100de 5 bife kira magduriyeto oh ne ala yazik ya ne oldu ulkeme 😔😡