Mahkeme, Karısını Döverek Öldüren Kişiye İyi Hal İndirimi Uyguladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahkeme, Karısını Döverek Öldüren Kişiye İyi Hal İndirimi Uyguladı

Kilis'te bir sene önce meydana gelen feci olayda eşini döverek öldüren kişiye önce ağırlaştırılmış müebbet verildi daha sonra cezası indirildi.

3.Sayfa 18 Ekim 2022 17:26 0
Mahkeme, Karısını Döverek Öldüren Kişiye İyi Hal İndirimi Uyguladı

Doğumdan 15 gün sonra karısını döverek öldüren caniye indirimli ceza verildi.

Kilis'te bundan tam 1 sene önce, Ekim 2021 'de meydana gelen olayda 29 yşaındaki M.M.Ö isimli kişi, , 27 yaşındaki eşi Fatime Gül Özyer ile tartışmaya başladı. Henüz 2 hafta önce doğum yapan eşi ile tartışan cani, onu döverek hastanelik etti.

Yaralı halde hastaneye kaldırılan kadın, 1 hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin kanaması sonucu hayata gözlerini yumdu.

Korkunç olaydan sonra polis ekipleri bu kişiyi yakaladı ve M.M.Ö. , tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay ile ilgili mahkeme süreci başladı. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Fatime Gül Özyer'in babası Ahmet Çetin, annesi Keziban Çetin ve ailenin avukatları  İbrahim Halil Demircioğlu ile Aile Bakanlığı'nın avukatları katıldı. 

Sanık mahkemede verdiği ifadesinde ölen eşini dövmediğini, sadece iki tokat attığını söyledi ve önceki duruşmalarda söylediklerini tekrar etti. Mağdur ailenin avukatı yaptığı açıklamada, sanığın kasten öldürme suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise bir önceki duruşmada mütalaasını verdi ve ağırlaştırılmış möüebbet talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanığın savunmasını aldı ve M.M.Ö'ye ağırlaştırılmış müebbet verdi.

İYİ HALİ GÖZ ÖNÜNE ALINDI

Sanığın duruşmadaki iyi hali göz önüne alındı ve ceza önce müebbete , daha sonra 25 yıla indirildi. Kadının ailesi, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç