Mahir Ünal İstifa Etti (Cumhuriyet Hakkında Ne Demişti?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahir Ünal İstifa Etti (Cumhuriyet Hakkında Ne Demişti?)

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal , gündem olan sözleri sonrası görevden affını istedi.

Siyaset 31 Ekim 2022 19:01 1
Mahir Ünal İstifa Etti (Cumhuriyet Hakkında Ne Demişti?)

Son dakika : Mahir Ünal istifa etti.

AK Parti'li Mahir Ünal bir son dakika açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet hakkında söylediği sözleri gündem olan Mahir Ünal , Twitter adresi üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında bugün itibarıyla görevden affını talep ettiğini söyledi.

Ünal yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta Cumhuriyet ile ilgili çokça tartışılan ifadeler kullandı. Ünal yaptığı açıklamada, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao'nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Grup toplantısında Devlet Bahçeli, ""Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" demişti.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise bu konuda , "Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz'' demişti.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yol gösterici istifa etmesini istediği için etmiştir.