Mahfi Eğilmez: 'Türkiye'de hiperenflasyon yok ama biraz daha gayret edersek olur'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahfi Eğilmez: 'Türkiye'de hiperenflasyon yok ama biraz daha gayret edersek olur'

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez bir son dakika açıklamasında bulundu ve Türkiye'de hiperenflasyon var mı sorusuna yanıt verdi.

Ekonomi 17 Mart 2024 0
Mahfi Eğilmez: 'Türkiye'de hiperenflasyon yok ama biraz daha gayret edersek olur'

Mahfi Eğilmez'den hiperenflasyon açıklaması.

Ünlü Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'de hiperenflasyon var mı? sorusuna cevap verdi. Eğilmez'in açıklaması sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Eğilmez yaptığı paylaşımında, bazı kesimlerin hiperenflasyonu yazmaktan çekindiği için yazmadığı eleştirilerine cevap verd. Mahfi Eğilmez, “Hiperenflasyona girip girmediğimizi soran, hatta hiperenflasyon içinde olduğumuz halde bunu yazmaktan çekindiğimizi ileri süren arkadaşlar var.” dedi ve açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Arkadaşlar, teknik tanımları istediğiniz gibi değiştiremezsiniz. Hiperenflasyon yıllık enflasyon oranının % 200 sınırını aştığı enflasyon oranına verilen addır. Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı enflasyon % 67, ENAG'ın açıkladığı enflasyon ise % 127'dir. Enflasyonu bu çapta ölçen başka bir kurum ya da şirket yok. İTO da ölçüyor ama yalnızca İstanbul için ücretliler geçinme endeksi olarak ölçüyor. Sadece kendi çevremizdeki gıda fiyatlarına ya da kiralara bakarak Türkiye'de hiperenflasyon var demek yanlıştır. Fiyatları bütün Türkiye'den ve TÜFE endeksinde olduğu gibi 400'den fazla mal ve hizmetten her ay toplayıp , ağırlıklandırıp öyle bakmak lazım. Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur. Biraz daha gayret edersek hiperenflasyona gidebiliriz orası ayrı"

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç