Mahfi Eğilmez tarih verdi: Ekonomi ne zaman düzelir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mahfi Eğilmez tarih verdi: Ekonomi ne zaman düzelir?

Mahfi Eğilmez bir son dakika açıklamasında bulundu. Eğilmez yaptığı açıklamada ekonomide düzelmenin ne zaman olacağını bildirdi.

Ekonomi 8 Mayıs 2023 18:20 0
Mahfi Eğilmez tarih verdi: Ekonomi ne zaman düzelir?

Mahfi Eğilmez yazdı: Ekonomi ve enflasyon kaç yılda toparlanır?

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez bir son dakika açıklamasında bulundu. Eğilmez yaptığı açıklamada ekonomi ve enflasyonun ne zaman düzeleceğini, kaç yılda toparlanabileceğini araştırdı.Bu soruya cevap veren MAhfi Eğilmez, biraz moralimizi bozdu. Gerçi zaten moralimiz iyi değildi. Ancak beklendiğimiz sürede ekonominin düzelmeyeceği belirtiliyor.

"Bu sorunun yanıtı ne yazık ki umut vaat edici değil" ifadeleri ile açıklama yapan Mahfi Eğilmez, buralardan toparlanmanın en az 2 yılda sağlanabileceğini, 2-3 yılda ancak bu toparlanmanın sağlanabileceğini söyledi. Eğilmez açıklamasında toparlanma anlamını enflasyon ve büyümenin yüzde 5'lere gelmesi olarak tanımladı.

Bu açıklamaya bakacak olursak enflasyonun ancak yüzde 5 seviyesine inmesinin 2-3 yıl süreceği bildirildi.

Dış politikada yaşanan sorunlar, eğitim alanındaki sorunlar, mülteciler sorunu ve bürokraside yaşanan sıkıntıların ekonomideki sorunları yaydığını söyleyen  Eğilmez, "Özetle eğer sorunumuz sadece enflasyonu düşürmek, cari açığı toparlamak olsaydı bu işin içinden çıkmamız zor olmazdı. Geçmişte de bu tür krizlerden bir iki yılda çıktık. Ne var ki bu kez ekonomiyi çevreleyen çerçeve ekonomiden daha kötü durumda. Onları düzeltmek çok zaman alacak. Ve bunları tam olarak düzeltmeden, ekonomideki toparlanmayı kalıcı hale getirmek mümkün değil. Mümkün olsaydı 2003 – 2010 arasındaki toparlanma kalıcı olur, bugün bu enkazla karşılaşmazdık" dedi.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: https://www.mahfiegilmez.com/2023/05/ekonomi-kac-ylda-toparlanr.html

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç