Mağdur Edilen Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlar Kadro İstiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mağdur Edilen Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlar Kadro İstiyor

Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri ve vekil imamlar, mağduriyetlerinin çözülmesini ve kadro taleplerinin bir an önce karşılanmasını istiyor.

Çalışma Hayatı 8 Nisan 2022 12:45 8

Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri ile Vekil imamların kadro sorunları canlı yayında dile getirildi.


Rehber Tv canlı yayınında Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamların kadro sorunları gündeme geldi. Uzun yıllardır bu konuda hükümetten düzenleme bekleyen personeller, seslerinin duyurulmasını istiyor Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlar Platformu Sözcüsü Ayten Şimşek, Diyanet Birlik Sen Genel Başkanı Kenan Ak ile Gazeteci Kenan Çelik konuk olarak programa katıldı ve bu konudaki görüş ile taleplerini dile getirdi. Programın başlangıcında söz alan Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ile Vekil İmamlar Platformu Sözcüsü Ayten Şimşek, taleplerini şu şekilde aktardı:


"Daha önce de burada paylaşmıştık. Bizler atama şartlarını taşıyarak, hiçbir özlük hakkımız olmadan yıllarca hizmet ettik. Mesela kadrolu sözleşmeli nasıl atanıyor ise biz de o şekilde atandık. Tek farkımız geçici atandık. 60 KPSS'nin altında alan bile atanırken fahri olabilmek için 60 ve üzeri şartı ile fahri kuran kursu öğreticisi alınıyor. Bizler sürekli 70 ve üzeri puanlar alarak, atama şartlarını taşıyarak yıllarca görev aldık. Bunun akabinde diyanet 2013 -2018 yılları arasında zaten Kuran'ı Kerim öğreticisi alımı yapmadı ön lisans lisans. 2013 ve 2018 arasında Fahriler karınca misali çalıştı. Diyaneti çok güzel yerlere taşıdı. 2018'de biz bir umut bekliyorduk. Fakat Diyanet lisansa kontenjan açarak 50 KPSS bile alanı kontenjana aldı. Ön lisans fahrilerin 85 90 KPSS'leri ziyan oldu. 2018 yılına kadar alım olmadı. Bizler bir umut alım beklerken karşımıza böyle bir şey çıktı ve mağdur edildik.


Diyanet bizi liyakatsiz görüyormuş, tabi lisanslar da alınsın ama bizim emeğimiz neden görmezden geliniyor. Biz madem liyakatsizken neden yıllarca çalıştık. 50 bile alan kadroya sözleşmeye geçiyor. 60'ın altında alan fahrilik yapamıyor. Burada bir tutarsızlık var. Bizler gayet yeterliyiz. Atama şartlarını taşıyarak görev aldık. Yanımıza gelen stajyerler 6 bin lira alırken fahri kuran kursu öğreticisi 1500 lira alıyor yarım sigorta ile."


- FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERi NE İSTİYOR ???


-Emeğimizin karşılığı geciktirilmiş KADRO hakkımızı istiyoruz 

-Çalıştığımız yıllarda eksik yatırılan sigortamızın 30 güne tamamlanmasını istiyoruz

-Görevde olma şartı aranmadan

-lisans ,önlisans ayrımı yapılmadan

-SGK prim günlerimiz baz alınarak

 Uzun süre hizmet etmiş #liyakatli #tecrübeli FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERi olarak #KADRO talebimizin ivedilikle karşılanmasını istiyoruz

-Ayrıca Diyanetimizden ve devletimizden bunca yıl hizmet etmiş FAHRİ Öğreticilerine Özür dilenerek iade-i itibarımızın “TAKDiR BELGESİ ile taçlanmasını istiyoruz.


Bu şekilde taleplerini sıralayan Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlar Platformu Sözcüsü Şimşek, Diyanetten bu konuda bir çalışma beklediklerini, yıllarca verdikleri emeklerinin karşılığını beklediklerini söyledi.


Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
FAHRİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ 10 Yıldır KADRO bekliyor Duyulsun feryadımız Verilsin Hakkımız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıllarca atama şartlarını taşıyarak aslın yerine görev yaptık.zElini taşın altına koyup hizmet etmek her kişinin kârı değil.Lutfen duyun feryadımızı bu gönlü güzel insanların emeklerini çöp etmek büyük bir vebaldir.Kim kalkabilecek bunun altından Ahiret var hesap var tartı var.Son söz Yüce mevlamin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapılan haksızlık inşallah en yakın zamanda telafi edilir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Rabbim hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin. Beklemekten yorulduk...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emeklerimizin karşılığını istiyoruz veriler sözleri tutun artık