Maden İşçisi Ne Kadar Maaş Alıyor? İşte Madencilerin Maaşları 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maden İşçisi Ne Kadar Maaş Alıyor? İşte Madencilerin Maaşları 2022

Madencilerin maaşları ne kadar? Maden işçileri ayda ne kadar maaş almaktadır? İşte detaylar.

Ekonomi 15 Ekim 2022 10:26 1
Maden İşçisi Ne Kadar Maaş Alıyor? İşte Madencilerin Maaşları 2022

Maden işçileri ne kadar maaş alıyor?

Dün akşam Bartın'da hepimizin yüreğini yakan bir haber geldi. Bir madende mdeydana gelen patlama sonucu 28 madenci vatandaşımız hayatını kaybetti. Kayıp olan 15 işçi için mücadele devam ederken vatandaşlar, madencilerin ne kadar maaş aldıklarını araştırmaya başladı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu başta olmak üzere Türkiye'de birçok maden araması , çalışması yapan şirket var. Bu şirketler bünyesinde binlerce maden işçisi çalışmaktadır. Çok zor şartlarda günlerce haftalarda yer altında yaşayan madencilerin maaşları , geçen dönemlerde yapılan düzenleme ile net asgari ücretin 2 katı kadar seivyeye çıkarıldı.

Günlerce ailesinden uzakta yerin yüzlerce metre altında çalışmak zorunda kalan madenciler için yapılan son düzenleme 2 asgari ücret düzenlemesi oldu. MAdencilere en az 2 asggari ücret verilmesi kararlaştırıldı. TTK bünyesinde geçen sene çalışan işçiler TİS zammı ile birlikte 8300 TL alıyordu. Yeni yıl zammı ile maaşları 10 bin civarına gelirken Temmuz zammı ile 11 bin liranın üzerine çıktığı biliniyor.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
15 bin maaş alıyor her 3 ayda bir de bir maaş tutarında ikramiye artı yılbaşı ikramiyesi ile aylık ortalama 22 bin lira yalan konusmasinlar cunki kardeşim orda calisiyo birde özel sektör madenciliğe göre binde bir çalışmayla madencilik sayılmaz devletde çalışanlar bizden kan aliyolar özel sektör de artı 9 bin lira maaş alıyoz Zonguldak da Enka madencilikte