Maaşlara Yüzde 41.06 Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşlara Yüzde 41.06 Zam Geliyor

Son dakika haberi: Ozan Bingöl, ek bütçeye göre memur ve emeklilere yapılacak maaş zammını açıkladı.

Çalışma Hayatı 28 Haz 2022 16:26 0
Maaşlara Yüzde 41.06 Zam Geliyor

Haziran ayı enflasyon beklentisi ve memur emekli maaş zammı beklentisi açıklandı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerinden bir paylaşım yapan Bingöl, ek bütçedeki hesaplamaya göre Haziran ayının enflasyonu tahmininde bulundu. 

Memurlara yapılacak maaş zammını değerlendiren Bingöl, eğer bir düzenleme yapılmazsa verilen enflasyon farkının bir kısmının vergi olarak geri alınacağını söyledi. Kamu personellerinin maaşlarının yükselmesi ile üst vergi dilimine gireceği ve maaşlarındaki gelir vergisi kesintisinin, senenin kalan günlerinde üst vergi dilimindne yapılacağını, vergi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Ozan Bingöl açıklamasında şunları söyledi:

"Memur maaşlarında, Haziran ayı enflasyonu %2 gelirse %38,35, %4 gelirse %41,06 artış yapılması toplu sözleşme gereğidir. Ama bu artış olurken gelir vergisi tarife dilimleri için de bir düzenleme yapılmaz ise bu enflasyon farkı artışlarının bir kısmı vergi olarak geri alınacaktır."

Bingöl açıklamasının devamında olası senaryoları değerlendirdi ve "Farklı enflasyon tahminleri ile artış oranları tablodadır, yararlanmak isteyen arkadaşlara." diyerek aşağıdaki tabloyu paylaştı:

EK BÜTÇEYE GÖRE HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Ozan Bingöl yaptığı son dakika açıklamasında Haziran ayı TÜFE beklentisinin, ek bütçeye göre yüzde 4 seviyesinde hesaplandığını söyledi. Bingöl açıklamasında, "Ek bütçe hazırlanırken Haziran ayı enflasyonu %4 gibi varsayımla hazırlanmış sanki, bilgilerinize" ifadelerini kullandı. 

NE KADAR ZAM GELECEK? NET RAKAM VERDİ

Ek bütçedeki beklentiye göre olursa memurlar ile emeklileri, yüzde 41.06 maaş zammı alacak. Buna ek olarak yüzde 2,5  refah payı düzenlemesi bekleniyor. 

8 TEMMUZ'DA ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARDA OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine sonrası yaptığı açıklamada memurların zamlı maaşlarının bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyledi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU 4 TEMMUZ'DA

Haziran ayı enflasyon rakamları 4 Temmuz'da açıklanacak ve memurlar ile emeklilerin maaş zam oranları netleşecek. Şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamları şu şekilde:

Mayıs ayında TÜFE %2,98  oldu.

Nisan ayında  TÜFE %7,25 oldu.

Mart ayında TÜFE %5,46 oldu.

Şubat ayında TÜFE %4,81 oldu.

Ocak ayında TÜFE %11,10 oldu.

Haziran enflasyonu açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç