Maaşı Yükselen, Fakirlere ve Asgari Ücretlilere Şükredin Diyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşı Yükselen, Fakirlere ve Asgari Ücretlilere Şükredin Diyor

Son dakika haberi: Bir akademisyenin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım tepki çekti.

Yaşam 14 Tem 2022 10:58 0
Maaşı Yükselen, Fakirlere ve Asgari Ücretlilere Şükredin Diyor

Maaşı 10 bin lirayı geçen fakirlere şükredin diyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Yusuf Ulcay bir son dakika açıklaması yaptı ve bu paylaşım ciddi tepki çekti. 

1 YIL ÖNCE DÖVİZ KRİZİNDE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bundan 1 sene önce döviz krizini başladığı dönemlerde sosyal medya üzerinden açıklama yapan, “1 Dolar 10 Lira olsa ne olur. 1 Dolar 137 Japon Yeni ediyor. Ama Japonya çok güçlü, çünkü onlarda 1 Dolara vatanını satan hainler yok” dedi. Bu paylaşım tepki çekmişti.

FAKİRLİK İHTİYACINI GİZLEMEKTİR

Öğretim Üyesi Yusuf Ulcay yaptığı açıklamada, “Fakirlik, haline şükredip, kimseye şikayet etmeyerek ihtiyacını gizlemektir” dedi.

ÜNLÜLERDEN TEPKİ GELDİ

Ulcay’ın yaptığı bu paylaşıma ünlü isimler başta olmak üzere birçok kişiden tepki geldi. Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur bu paylaşıma tepki gösterek, “Hocam, hak yemekle ilgili de bir tivit atar mısınız” diye tepki gösterdi

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar ise yaptığı açıklamada, “Yok yaaa!? Bak seeen. Ne güzel dedin REKTÖR BEYAMCA. Yani “açlıktan fakirlikten geberirken sakın sesiniz çıkmasın, kimseye çaktırmadan napıyorsanız yapın” mı diyor? Rektör ha bunu diyen! Yarıştığı adaya kaybedip, seçilemedigi halde kararname ile atanan REKTÖR BEYAMCA…” dedi.

Vatandaşların tepkileri ise şu şekilde oldu:

“Bir ay boyunca asgari ücret ile ailenizle kiralık bir evde yaşayıp, geçiminizi sağlayarak rektörlüğe trenle gidip geleceksiniz? Nasıl şükrediyorsunuz görelim bakalım. İşiniz gücünüz fakir edebiyatı yapmak.”

“Evet fakire şükretmeyi öğretin ki zengin rahat etsin.”

“Yüce Rabbim size fakirlik nasip etsin inşallah.”

“Allah, sizi hep haline şükreden bir fakir olarak bıraksın inşallah.”

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç