Maaşı yatmayan EYT'lilere avans verilecek: İşte başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşı yatmayan EYT'lilere avans verilecek: İşte başvuru

Son dakika haberi: Emeklilik başvurusu yapılan ve henüz maaşı bağlanmayan EYT'lilere avans verilecek. İşte başvuru tarihi.

Emekli Haberleri 26 Mayıs 2023 11:47 0
Maaşı yatmayan EYT'lilere avans verilecek: İşte başvuru

Maaşı geç yatan EYT'liye avans verilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün son dakika açıklamasına baktığımızda emekli aylığı 90 gün içinde bağlanmayan vatanmdaşlar için avans düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Kurumun resmi sayfası üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda EYT'lilerin SGK'dan avans talebinde bulunabileceğine yer verildi.

2018/38 Sayılı SGK Genelgesine baktığımızda, EYT'nin resmi olarak yürürlüğe girdiği 9 Mart 2023 tarihinde başvuru yapmasına rağmen hala maaşı bağlanmayan emekliler olduğu, başvuru yoğunluğu nedeniyle emeklilerin işlerinin geciktiğine yer verildi. Henüz başvuru süreci tamamlanmayan ve emekli aylığı almaya hak kazanamayan EYT'lilere, yazılı talepte bulunmaları durumunda emekli alacağından alınmak üzere avans verilecek.

İŞTE SGK GENELGESİ

Söz konusu resmi genelgede Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü şu ifadeleri kullandı:

"Kuruma tahsis talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve aylık bağlanamaması durumunda, Kurumca gelir ve aylık bağlanmasına hak kazandığı anlaşılan sigortalı ve hak sahiplerine yazılı talepte bulunmaları halinde, ilerideki alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebilecektir. Avans miktarı her üç ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin üç katını, gelirlerde ise net asgari ücretin iki katını geçmemek üzere Kurumca belirlenecektir. Avansın bağlanacak gelir ve aylık birikmiş tutarından fazla olan bölümü, müteakip gelir ve aylıklarından 1/4 oranında kesilerek mahsup edilecektir"

BAŞVURU

Söz konusu avansa başvurular 2 Haziran'dan itibaren alınacak. Başvurular SGK'ya yapılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç