Maaşa ve Kurban Bayramı İkramiyesine Zam: 'Emekli Çok Memnun Olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşa ve Kurban Bayramı İkramiyesine Zam: 'Emekli Çok Memnun Olacak'

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada emekliye ikramiye ve maaş zammı geleceğine yer verildi.

Ekonomi 12 Haz 2022 09:30 0
Maaşa ve Kurban Bayramı İkramiyesine Zam: 'Emekli Çok Memnun Olacak'

Emekli  bayram ikramiyesine zam sinyali.

Emeklilerin Kurabn Bayramı'nda alacakları bayram ikramiyesine zam olabileceği sinyali geldi. Türkiye Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye bakılırsa hükümet kanadı, bu konu üzerinde çalışmalara başladı. 

EMEKLİ ÇOK MEMNUN OLACAK

Ek gösterge düzenlemesinin sona ermesinin ardından masaya yeni konular geldi. Masaya gelen konulardan biri emeklilere ek zam ve bayram ikramiyesi zammı oldu. Bu konular üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmalara başladığı öğrenildi.

Bütçe ve maliyet hesabının başladığı, bu konuda ne kadar zam yapılabilir konusunun masada olduğu öğrenildi. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma Bakanlığı, emeklilerin söz konusu çalışmalardan sonra çok memnun kalacaklarını söyledi. Emekliler için masadaki en önemli madde 2500 lira olan en düşük emekli maaşının arttırılması. Yüzde 38-40 civarında bir maaş zammı alacak emeklilere Temmuz ayında bir de seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli maaşının daha da yükseltilmesi gündemde. Sizce emekli maaşı en düşük ne kadar olmalı? 3500 mü yoksa en az asgari ücret tutarında mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM MASADA

Söz konusu yazıda emeklilerin 1100 lira olan Bayram ikramiyesine de zam yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Enflasyon farkına göre bir zam yapılması durumunda eemkli ikramiyesinin 418 lira zamlanarak  1518 lira seviyesine çıkması bekleniyor. 

Maaş ve ikramiye için tüm şartların zorlanacağı ve buna göre bir artış yapılacağı bildirildi.

TARİH VERİLDİ

Hükümet kanadından yapılan son dakika açıklamasında maaş ve ikramiye zamlarının Haziran sonunda açıklanacağına yer verildi. Haziran ayının son günlerinde sona erecek çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep TAyyip ERdoğan çalışmaların sonucunu açıklayacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç