Maaşa Göre Konut Kredisi Hesaplama: Asgari Ücretli , Emekli ve Memurlara Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşa Göre Konut Kredisi Hesaplama: Asgari Ücretli , Emekli ve Memurlara Kötü Haber

Düşük maaşlı vatandaşların ev sahibi olması artık hayal olurken bankalar, düşük maaşlılara çok az konut kredisi veriyor.

Kredi 28 Nisan 2022 19:47 4
Maaşa Göre Konut Kredisi Hesaplama: Asgari Ücretli , Emekli ve Memurlara Kötü Haber

Maaşınıza göre ne kadar kredi çekebilirsiniz?

Konut kredisinde ödemeler maaşa göre yapılmaktadır. Kişi ne kadar maaş alıyorsa buna göre bir hesaplama yapılıyor ve evin rayiç bedeli üzerinden yapılan hesaplama ile vatandaşın çekebileceği konut kredisi hesaplanıyor ve kişiye konut kredisi veriliyor. Son rakamlara göre asgari ücretli çok az kredi çekebiliyor. 

 

EMLAK REKOR KIRDI

Emlak fiyatlarında son dönemlerde ciddi oranda artış görüldü. Ev fiyatları son bir sene içerisinde iki kattan daha fazla artış gösterirken vatandaşlar için ev almak artık hayal oldu. Ya çok eski bir ev alabiliyorlar ya da merkezden çok uzak yerlerde daha uygun fiyatlara ev almaya çalışıyor. Merkezlerde evler 1 milyonun altında bulunamıyor. 

 

MAAŞA GÖRE KONUT KREDİSİ VERİLİYOR

Asgari Ücret Alan: Asgari ücretle, yani 4 bin 250 lira para alarak geçimini sağlayan bir vatandaşa bankalar en fazla 99 bin 381 lira konut kredisi veriliyor. Bu konut kredisinde asgari ücretli vatandaş ayda en fazla 2 bin 125 lira taksit ödemesi yapabiliyor. Bu da asgari ücretlinin eşinin geliri yoksa ev almakta oldukça zorlanacak.

Emekliye Ne KAdar Kredi Veriliyor: 2500 lira maaş alan en düşük emekliye ise bankalar 58 bin 459 lira kredi ödemesi yapılabiliyor.

5 Bin TL Maaş Alan: 5 Bin TL maaş alan bir vatandaşa bankalar en fazla 116 bin 919 lira konut kredisi veriyor. En fazla aylık ödeme ise 2 bin 500 lira seviyesinden hesaplanıyor.

En Düşük Maaş Alan Memur Ne Kadar Kredi Çekebilir: En düşük maaş alan kamu personeli, yani ayda 6 bin 553 lira maaş alan memura en fazla 153 bin 210 lira kredi veriliyor. 

10 Bin Lira Maaş Alan Kişiye Verilen Kredi: 10 Bin lira maaş alan bir kişiye bankalar 233 bin 838 TL seviyesinden kredi veriliyor. 

 

MAAŞI DÜŞÜK OLANLAR, ASGARİ ÜCRETLİ NASIL FAZLA KREDİ ÇEKEBİLİR?

Bunda tek yol eşinizin geliri olması. Bir evde karı koca asgari ücret ile çalışıyorsa o kişinin çekebileceği kredi miktarı 198  bin 762 lira kredi çıkıyor. Aylık ödeme ise en fazla 4 bin 250 liraya çıkabiliyor. Konut kredilerine başvuru yapmak için size en yakın bankaya başvurabilirsiniz.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
17 bin maaş alan ne kadar krdi çeke bilio
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ya hesap kitapdan anlamıyorlar yada vatandaş ile kafa buluyorlar😡5 bin tl maaş ile kredi çekecek 10 bin tl taksit ödeyecek..Şakamısınız siz yaa..Millete hakarattir bu resmen yazıklar olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev bi trilyon 100 bin kredi alsam 900 ü nasıl yapcaz bulunca yazarım buraya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Peki o kredi tutarlarına ev kaldimi kim düşünüyor bunu köyden alamıyosun o fiyata evi