Maaş Farkları Hesaplara Yatmaya Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaş Farkları Hesaplara Yatmaya Başladı

Son dakika haberi geldi: Kamu personelleri ile emeklilerin maaş farkları hesaplara yatmaya başladı.

Çalışma Hayatı 22 Tem 2022 12:10 0
Maaş Farkları Hesaplara Yatmaya Başladı

Maaş farkları yatmaya başladı.

Kamu personelleri ile emeklilerin 1-14 Temmuz arasındaki maaş farkları hesaplara yatmaya başladı.

MAAŞLARA YÜZDE 41 ZAM GELDİ

4 Temmuz günü açıklanan enflasyon rakamlarının ardından kamu personellerinin ve emeklilerin maaş zamları belli olmuştu. Zam açıklamasından sonra, bayramdan önce maaşlar hesaplara yattı. 8 Temmuz'da yatan maaşlardan sonra milyonlarca kamu personeli ile emekliler maaş farklarının ne zaman yatacağını araştırmaya başladı.

MAAŞ FARKI NEDİR?

Bilindiği üzere kamuda maaşlar önceden verilir. 15 Haziran tarihinde hesaplara yatan maaşlar, 15 Haziran ile 15 Temmuz arasındaki maaş. Yani devlet önce parayı verir sonra çalıştırır. Yüzde 41.7'lik maaş zam oranı ise 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli. 

15 Haziran'da hesaplara yatan maaş 15 Haziran ile 15 Temmuz arası maaş olduğu için ve 1 Temmuz'dan sonra maaşlar yüzde 41 zamlandığı için 15 günlük Temmuz ayı maaşının zamlı hesaplanması ve aradaki farkın yatırılması gerekiyor. Maaş farkları ise maaşların ödenmesinden sonra ayrı şekilde hesaplanır ve kamu personelleri ile emeklilerin hesaplarına yatırılır. 

MAAŞ FARKLARI HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Maaş farklarının hesaplara yatmaya başladığı öğrenildi. Aşağıdaki yorum kısmından maaş farkı yatan il ve kurumları yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Son dakika haberlerinden, finans haberlerinden, ekonomi haberlerinden, kamu haberlerinden bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç