LPG'ye büyük indirim geldi: Sırada motorin ve benzin var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

LPG'ye büyük indirim geldi: Sırada motorin ve benzin var

Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor. Piyasadan alınan son dakika bilgilerine göre indirimin kısa sürede açıklanacağı öğrenildi.

Emtia 2 Mayıs 2024 0
LPG'ye büyük indirim geldi: Sırada motorin ve benzin var

Brent petrol 6 dolar düştü: Akaryakıta indirim bekleniyor.

Amerika'dan gelen veriler sonrası emtia fiyatları üzerinde baskı oluşmaya başladı. Dün gelen faiz kararından sonra baskılanan emtia fiyatlarında brent petrol değer kaybetti ve 89,5 dolara kadar çıkması sonrası 6 dolar değer kaybederek son 2 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Brent petrol varil fiyatı, bundan 3 gün önce 89.5 dolar seviyesinde seyrediyordu. Amerika'dan gelen veriler sonrası düşüşe geçen brent petrol varil fiyatı şu sıralar 83.90 dolara kadar geriledi. Yaşanan düşüşün grafiği ise şu şekilde:

DOLAR YATAYA BAĞLADI

Geçen sene yapılan seçimlerden sonra serbest bırakılan dolar kuru, hızlı şekilde tırmanarak 30 lira sınırını aşmıştı. Ocak ayında 30 lira sınırını aşan ve yükselişini kademeli şekilde sürdüren dolar kuru Mart ayında 32.45 TL'ye kadar gelmişti. Dolar 2 Mayıs tarihi itibarıyla 32.37 TL seviyesinde.

Yukarıdaki grafiğe göre de baktığımızda dolar kurunun son dönemlerde yataya bağladığı, düşüş gösterdiği görülüyor.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM

Dolar kurunun yataya bağlaması, brent petrol varil fiyatının ise 6 dolar gerilemesi ile birlikte benzin ve motorine indirim beklentisi oluştu. İndirimin bugün gün içinde ya da yarın açıklanması bekleniyor. İndirim açıklandığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

LPG'YE İNDİRİM GELDİ

Sektör kaynakları, bugün itibarıyla otogaza zam geldiğini açıkladı. Söz konusu zam haberi için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç