Lise ve Ön Lisans KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 62 Zam Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise ve Ön Lisans KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 62 Zam Geldi 2022

KPSS başvuru ücreti güncellendi. Lisans KPSS'den sonra gelen güncelleme ile önlisans ve lise KPSS 'de yeni başvuru ücreti açıklandı.

Ekonomi 3 Ağu 2022 10:52 3
Lise ve Ön Lisans KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 62 Zam Geldi 2022

KPSS başvuru ücretine zam geldi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2022 ön lisans KPSS başvurusunun başladığına yer verildi. Yayımlanan kılavuza baktığımızda başvuru ücretine zam yapıldığı görüldü. 

SINAV 2 SENEDE BİR YAPILIYOR

KPSS ön lisans ve lise sınavları 2 senede bir yapılıyor. En son 2020 yılında yapılan ön lisans KPSS'nin başvuru ücreti 80 TL'ydi.

LİSANS KPSS BAŞVURU ÜCRETİ 115 TL'YDİ

Lisans mezunlarının katıldığı KPSS 'de genel kültür ve genel yetenek sınavları için 115 lira başvuru ücreti açıklanmıştı. Ön lisans ve ortaöğretim KPSS başvuru ücretinin de aynı şekilde olması bekleniyordu. Ancak geçen 3 aylık süreç sonrası bir zam daha geldi.

YÜZDE 62 ZAM GELDİ

2020 senesinde KPSS başvuru ücreti 80 lira olarak açıklanmıştı. Bu sene ise KPSS başvuru ücreti, yüzde 62'lik zamla birlikte 130 TL oldu. 

LİSE KPSS'YE GİRECEKLER DE 130 LİRA VERECEK

115 lira olması beklenen sınav ücreti 130 lira oldu. Ön lisans ve ortaöğretim sınavlarına girecek adaylardan bu ücret alınacak. 

ÖN LİSANS KPSS BAŞVURU

Ön lisans KPSS başvurusu bugün başladı ve 15 Ağustos'a kadar alınacak. Ön lisans KPSS başvuru detayları için TIKLAYIN

ORTAÖĞRETİM / LİSE KPSS BAŞVURUSU HENÜZ BAŞLAMADI

Lise KPSS başvuruları 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın teknoloji bakanı öğrenciler iş için okul okumasın diyır, devlet habire öğrencinin sınavlarına zam üstüne zam yapıyor sınavlar zaten görüyırsunuz neler oluyor neler, bu sınav sadece hayal kırıklığı ve devlete boşuna para ödemekten öte ye gitmiyor bu kadar sınava giren hiç kimseyi işe alacak değil sayın bakan öyle diyor zaten o zaman neden ünüversite açtınız neden kpss beya diğer sınavlara bu insanlar bışuna tınlarca para yatırdı açıklarsanız seviniriz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınava girerken para tercih yaparken para bu kadar çok mu ihtiyaç var paraya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet biz zaten paramız olduğu üçin kpss ye giriyoruz işsiz gençlere iş bulması için para isteyen tek devletiz heralde üretmek yerine ülke gençlerinden ve vergilerden kasasını dolduran tek devlette biziz öğrencinin üç kuruşuna göz diken tek devlette biziz