Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Polis Alımı Gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Polis Alımı Gelecek

Lise mezunu polis olmak isteyenlere iyi haber geldi. Seçim sürecinde önemli sayıda polis alımı yapılacak.

Polis Alımı 17 Eylül 2022 15:55 2
Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Polis Alımı Gelecek

Polis alımı bekleyenleri sevindiren son dakika haberi.

Polis olmak isteyen on binlerce genci sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre KPSS'lerden sonra yapılacak polis alımında ciddi bir alım yapılacağı öğrenildi. En az lise mezunlarından yapılacak polis alımında adaylar EGM bünyesinde polis memuru oılarak istihdam edilecek. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda polis alımı hakkında detaylara yer verdik.

EK GÖSTERGE İLE EMEKLİ OLACAKLAR

EGM bünyesinde son dönemlerde ihraçlar nedeniyle oluşan ciddi polis eksikliği, art arda yapılan polis alımları ile telafi edilmeye çalışıldı. Her sene on binlerce polis memuru alımı yapılarak eksikler telafi edilirken bir düzenleme daha geldi. Geçen aylarda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemede polislere ek gösterge düzenlemesi geldi. Ek gösterge zammı REsmi Gazete'de yayınlandı ama düzenleme 15 Ocak 2023 'te yürürlüğe girecek ve bu tarihten sonra emekli olacaklar fazla ikramiye alacak. Bu nedenle birçok polisin emekli olacağı bildirildi. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

EKSİKLER YENİ ALIMLA TELAFİ EDİLECEK

En az lise mezunu olan polis alımı bekleyenleri sevindiren gelişme geldi. 2022 KPSS'den sonra ve 2023 'te fazla sayıda polis alımı yapılacak. İlk aşamada 10 bin civarıda POMEM polis alımı bekleniyor. Bu alımdan sonra da 2 bin 500 'lük 2023 yılı PMYO polis alımı bekleniyor. 

POMEM polis alımında lisans mezunları için KPSS 60, ön lisans için 65.

PMYO 'da ise TYT puanı ile alım yapılıyor. Taban puan 250 puan.

İLAN NE ZAMAN?

POMEM polis alımı duyurusu, KPSS 'nin ertelenmesi nedeniyle biraz geciktirildi. Edindiğimiz bilgilere göre Aralık ayında POMEM duyurusunun gelmesi bekleniyor. PMYO lise mezunu polis alımı ise 2023 yılında olacak. İlan gelince kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eksikleri yedeklerden alsanıza 🤨
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10 katı kuralı var mı yine