Lise mezunu polis alımı sonrası sıra 31. dönem POMEM polislik başvurusunda: Başvuru tarihi ne zaman 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise mezunu polis alımı sonrası sıra 31. dönem POMEM polislik başvurusunda: Başvuru tarihi ne zaman 2023

Lise mezunu polis alımının sona ermesi ve sonuçlarının açıklanması sonrası sıra POMEM polis alımına geldi. Peki POMEM alımı ne zaman?

Polis Alımı 12 Ağu 2023 11:34 2
Lise mezunu polis alımı sonrası sıra 31. dönem POMEM polislik başvurusunda: Başvuru tarihi ne zaman 2023

Lise mezunu polis alımı sona erdi: Sırada 31. dönem POMEM polis alımı var.

Lise mezunu adaylar arasından Polis Akademisi bünyesine polis memuru alımı yapılacağı açıklanmış ve başvurular geçen haftalarda alınmıştı. Başvuruların alınmasından sonra sonuçlar Perşembe günü açıklankıştı. Polis alımı sonuçlarının açıklanmasından sonra 25 bin kişinin dışında kalan, sıralamaya giremeyen adaylar, yeni dönem polis alımının ne zaman yapılacağını, yeni dönem POMEM polis alımının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Peki 31. dönem POMEM polis alımı ne zaman yapılacak? Polis alımı başvuru şartları nelerdir? Polislik başvurusu başladı mı?

POMEM NEDİR?

Uzun adı Polis Meslek Eğitim Merkezleri olan POMEM'lerde öğrenciler, 9 aylık eğitimden sonra EGM bünyesinde polis memuru olarak görevlerine başlamaktadırlar. Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından yapılan alımlarda KPSS puan şartı aranmaktadır.

Lisans mezunları 60, ön lisans mezunları ise 65 KPSS puanı ile polisliğe başvuru yapabiliyor. Sizce bu şart değişmeli mi? aşağıdaki yorum kısmından yazın.

POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

30. dönem polis alımı seçimlerden önce yapılmış ve adaylar belirlenmişti. Şimdi sıra yeni dönem POMEM polis alımında. Yeni dönem alımının bu sene sonunda ya da en geç Ocak ayında yapılması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Nasıl başvuru yapacağım anlamadım ki
Ziyaretçi 11 Ay Önce
31 yaş şartından bahsetmiştiniz 30 hazirandaki haber yayınınızda tam 31 yaş şartı derken 31 yaşındaki kişiler mi başvurabilecekler.