Lise mezunu polis alımı başvurusu sona eriyor: İşte PMYO polislik başvurusu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise mezunu polis alımı başvurusu sona eriyor: İşte PMYO polislik başvurusu 2023

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2 bin 500 PMYO polis alımı başvurusunda sona gelindiğine yer verildi.

Polis Alımı 8 Ağu 2023 16:20 0
Lise mezunu polis alımı başvurusu sona eriyor: İşte PMYO polislik başvurusu 2023

Lise mezunu polis alımı başvurusu sona eriyor.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2023 yılı PMYO öğrenci alımı başvurusunda sona gelindiğine yer verildi. Akademi resmi sayfası aracılığıyla yayınlanan duyuruya baktığımızda başvuruların 9 Ağustos 2023 tarihinde sona ereceğine yer verildi.

PMYO NEDİR?

Uzun adı Polis Meslek Yüksek Okulları olan PMYO, 2 yıllık polislik okulu olarak bilinmektedir. Lise mezunları, üniversitelere giriş sınavına girdikten sonra burada aldıkları puanla polisliğe başvuru yapıyor. Başvuru yapan adaylar mülakat aşamalarından geçtikten sonra 2 yıllık polislik eğitimine alınır. 2 yıllık eğitimin ardından adaylar EGM'de polis memuru olarak görevlerine başlayacak. PMYO'yu bitiren adaylar ön lisans mezunu polis memuru oluyor.

2500 POLİS ALIMI BAŞVURUSU BİTİYOR

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi duyurular kısmı üzerinden yayınlanan açıklamaya baktığımızda 2 bin erkek ve 500 kadın olmak üzere toplamda 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacağına yer verildi. TYT 250.000 ham puan şartı ile yapılacak başvuruda adaylar sıralamaya tabi tutulacak. Alınacak sayının 10 katı kadar aday seçim aşamalarına çağrılacak. Yaş şartı ise şu şekilde: 1 Ocak 1998 – 01 Ekim 2005 tarihleri arasında doğmuş olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR

Polislik başvurusu 9 Ağustos saat 23.59'a kadar alınacak.

Sonuçların ise önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Sonuçları açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç