Lise Mezunu Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Başlıyor (2022 PMYO Polislik Taban Puanları)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise Mezunu Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Başlıyor (2022 PMYO Polislik Taban Puanları)

2022 YKS sonuçlarının ardından PMYO polis alımı beklenmeye başladı. İşte polislik hakkında son bilgiler.

Polis Alımı 18 Tem 2022 08:08 21
Lise Mezunu Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Başlıyor (2022 PMYO Polislik Taban Puanları)

TYT sonuçları sonrası polislik başvurusu.

2022 TYT sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar PMYO polis alımını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda TYT ile polis alımı hakkında son bilgilere yer verdik .

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı tarafındna yapılan son dakika açıklamasında 2022 YKS sonuçlarının belli olduğuna yer verildi. ÖSYM duyurusunda şu ifadelerine yer verildi: "2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Sonuçları Açıklandı 18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 07.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir."

POLİSLİK BAŞVURUSU

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından en merak edilen konu polislik başvurusu oldu. Lise mezunları arasından TYT puanı ile yapılacak polis alımı bekleniyor. Biz de finans7.com olarak polislik başvuru detaylarına yer verdik. İşte detaylar:

PMYO NEDİR?

PMYO, uzun adı ile Polis Meslek Yüksek Okulu, lise mezunlarının girdiği , 2 sene polislik eğitimi gördüğü üniversitedir. Buradan mezun olan adaylar 2 yıllık ön lisans mezunu olur ve EGM bünyesinde polisliğe başlarlar.

KADIN ERKEK KONTENJAN

Kadın 250, erkek 2 bin 250 olmak üzere 2 bin 500 polis alımı bekleniyor.

MEZUNİYET

Lise mezunları başvuru yapabilecek. Üniversite mezunu olup TYT'ye girenler de başvuru yapabilecek.

YAŞ ŞARTI

PMYO yaş şartı şu şekilde: "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak"

TABAN PUAN

Son 2 senedir taban puan TYT'de 250'ydi. Ham puan olarak 250 üstü alanlar başvuru yapabiliyordu. Bu sene henz kılavuz yayınlanmadı. Ancak yine 250 olması bekleniyor. Sizce düşürülmeli mi? Yükseltilmeli mi kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU

YKS sonuçlarının ardından lise mezunu polislik başvurusu bekleniyor. Polis alımı başvurusunun Ağustos ayında başlaması bekleniyor. Başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ancak biz finans7.com olarak süreci anbean takip ediyoruz. Kılavuz yayınlanınca haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirebilir , polis alımı ilanı geldiğinde anında haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (21)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim busene kızın hakkını kasb ettiler ve negüzelde hazirlanmıştı taban 250 iken 280 çıkardılar bu olandısı bir olay oldu bizim için vede çok üzgünz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
200 olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
www.pa.edu.tr başvurusu yapıcam belki düşer bir umut ama başvuru yapamıyorum nasıl yapıcam bilen var mı yardumcı olurmusunz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence düşürülsün en az 150 olması lazm
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dusurulsun benim oğlum çok istiyor puanı düşük geldi üzgün şuan vücut olculwrine ve kilosuna çok dikkat etti