Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Başladı

Son dakika haberi: Lisans ve ön lisans mezunu gençlere iş kurmaları için 1 yıl geri ödemesiz 350 bin lira kredi başvurusu başladı.

Kredi 13 Mayıs 2022 18:42 20
Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Başladı

Lisans ve ön lisans mezunlarına 12 ay geri ödemesiz kredi desteği açıklandı.

Halkbank tarafındna bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere 350 bin liraya kadar kredi desteği verileceği açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan kredi paketi için Halkbank'tan açıklama geldi. 

BAKAN NEBATİ DUYURMUŞTU

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati, genç girişimcilere , kadınlara ve daha birçok kişiye farklı başlıklar altında kredi destek ödemesi yapılacağını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu kredinin yanı sıra aşağıdaki kredilerin de vatandaşlara verileceği açıklandı:

  • Kadın Girişimci Kredisi
  • Girişimci Kredileri
  • Halk Girişimci Kredisi
  • Genç Girişimci Kredisi
  • Cesur Girişimci Kredisi
  • Usta Girişimci Kredisi
  • Tekno Girişimci Kredisi
  • Esnaf Girişimci Kredileri
  • Girişimcilere Franchising Kredisi

HALKBANK ŞARTLARI AÇIKLADI

Halkbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olan gençlere iş kurmaları için kredi desteği sağlanacağını söyledi. Banka tarafından yapılan açıklamada "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir." ifadelerine yer verildi.

ECZACIYA ECZANE, HUKUKÇUYA BÜRO, ÖĞRETMENE KREŞ, MİMARA BÜRO, MÜHENDİSE İŞYERİ

Söz konusu kredi kampanyası kapsamında üniversitelerden mezun olan gençlere, bitirdikleri bölüme göre destek kredisi sağlanacağı ve buna göre iş kurulacağına yer verildi. Açıklamada örneklerden bazıları şu şekilde duyuruldu: "Eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi."

Siz hangi bölümden mezun oldunuz? Hangi işyeri açmak için başvuru yapmayı düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

350 BİN TL'YE KADAR

Halkbank açıklamasında, söz konusu kredi kampanyasının üst limitinin 350 bin TL olduğuna yer verildi.

1 YIL GERİ ÖDEME YOK

Söz konusu krediden faydalananlar 12 ay anaparayı ödemiyor. Kredi 60 ay vade ile geri ödeniyor. Açıklamada, "Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir." ifadelerine yer verildi. 

KREDİ BAŞVURUSU BAŞLADI

Söz konusu krediye lisans ve ön lisans, 2 ve 4-5 yıllık bölümlerden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak isteyenlerin kuracağı iş ile ilgili proje hazırlaması gerekmektedir. Hazırlanacak proje ile size en yakın Halk Bankası'na başvuru yapabilirsiniz. 

YENİ KREDİ KAMPANYALARI DA GELECEK

Bakan Nebati bugün yaptığı açıklamada iş kurmak isteyenlere yeni desteklerin geleceğini söyledi. Bakan Nebati, yatırımcıların her zaman yanında olacaklarını söyledi. 

FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece alanınız ile ilgili mi çalışma yapılıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ziraat mühendisliği
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boş iş her halükarda adaletsizlik var..torpil var ama şunu da bilsinler bunların hesabını soracak yüce Rabbım de var.hakkımı helaletmiyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınava girersin 35 yaş sınırı para verir 35 yaş bu ne saçmalıktır adamlar da 70 e gelir emekli etmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uluslararası ticaret mezunuyum bunun gibi güzel projeler mezunlar kendi işini kurmak isteyenler için çok güzel olur