Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verilecek: Başvuru Nasıl?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verilecek: Başvuru Nasıl?

Kendi işini kuracak lisans ve ön lisans mezunlarına 350 bin lira verilecek. Söz konusu kredi desteğinin detayları yazımızda.

İş Dünyası 22 Kasım 2022 14:21 2
Lisans ve Ön Lisans Mezunlarına 1 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin TL Verilecek: Başvuru Nasıl?

İş kuracaklara 300 bin TL verilecek.

Halkbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında iş kuracaklara 12 ay geri ödemesiz kredi verileceğine yer verildi. KOSGEB tarafından yapılan açıklamada ise faizsiz 300 bin TL'lik kredi başvursuunun başladığına yer verildi.

FAİZSİZ 300 BİN TL KREDİ

KOSGEB bir açıklamada bulundu ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan ve bunu bitiren gençlere kendi işlerini kurmaları için 300 bin TL'ye kadar kredi verileceği, söz konusu kredinin faizsiz olacağı ve geri ödemelerinde herhangi bir ek ücret istenmeden sadece ana paranın geri alınacağına yer verildi. 

Konu ile ilgili Halkbank tarafından yapılan açıklamada başvuru ile ilgili, "Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, 2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar ile deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar hariç, diğer kamu kurum ve kuruluşların faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli bu kredilerden faydalanamayacaktır" enildi.

İŞ KURACAK LİSANS VE ÖN LİSANS MEZUNLARINA 350 BİN TL VERİLECEK

Halkbank tarafından yapılan açıklamada ise genç girişimcilere iş kurmaları için kredi verileceği duyuruldu. Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun olan, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimcilere yapılacak destek ödemesinin üst sınırının 350 binf lira olduğuna yer verildi. Bitirdiği bölüm üzerine bir işyeri açacaklara verilecek söz konusu kredinin yanı sıra Cesur girişimci kredisi kapsamında da gençlere 400 bin liraya kadar 1 yıl geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Açıklamada , "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, eğitimini aldığı ve en az 2 yıl deneyim kazandığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan 45 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir" denildi. Mühendis olanların işyeri, öğretmenlerin etüt merkezi, avukatların ofis açması gibi konularda verilecek söz konusu destekte üst sınır 400 bin lira olarak açıklandı.

Söz konusu kredi 60 ay vadeye kadar veriliyor. Krediyyi çekecek kişinin istemesi durumunda 21 aya kadar ana para geri ödemesiz şekilde kredi kullandırımı oluyor ve girişimci, kendi işyerini açıyor. Siz hangi işi kuracaksınız? Hangi iş üzerine bir işyeri açarsınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu krediye başvuru yapmak için "https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci/girisimci-kredileri/cesur-girisimci-kredisi.html" adresine giderek sol altta yer alan başvuru yapmak istiyorum linkine gitmeniz gerekmektedir. 

Bu ekrana tıkladıktan sonra gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu yapabileceksiniz.

Kadın erkek diğer adaylar bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
43 yaşında bir bayanım seracılık yapmak istiyorum kredi verilir mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
35 yaşın üstün yaşamıyor herhal yada bizi emekli edin sıkışıp kaldık yaşta