Ligde Sistem Değişiyor: Play Off ve Yabancı Kuralı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ligde Sistem Değişiyor: Play Off ve Yabancı Kuralı

TFF 1. Ligi'nde sistem değişti. Artık daha fazla takım üst lige çıkmak için play off oynayacak. Süper Lig'de de yabancı kuralı değişiyor.

Spor 22 Tem 2022 09:39 1
Ligde Sistem Değişiyor: Play Off ve Yabancı Kuralı

TFF , Ligde sistem değişikliğine gitti.

Yönetimin değişmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan flaş yenilikler gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise Süper Lig'e çıkışta uygulanan play off sistemi ile ilgili oldu. 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında söz konusu durumun gündeme geldiği ve yeni bir sistem üzerinde karar kılındığı öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, 2022-2023 sezonu ile birlikte Spor Toto 1. Lig'de lig bittikten sonra oynanan ve 3, 4, 5, 6'ncı sıradaki takımların üst lige çıkması için aralarında oynadığı play off sisteminin değiştiğine yer verildi. 

Buna göre ligi birinci ve ikinci sırada bitiren takımların direk Süper Lig'e yükseltileceği bildirildi. Play Off sistemi ise şu şekilde olacak.

Ligi 3, 4, 5, 6 ve 7'nci sırada bitiren takımlar, Süper Lig'e çıkmak için play off'a katılma hakkkı kazanacak. Ligi 3'üncü sırada bitiren takım doğrudan Play Off finaline yükselecek. 

Kalan dört takım ise kendi aralarında maç yapacak ve finale yükselmek için ter dökecek. Buna göre lig 4'üncüsü ile lig 7'ncisi ile maç yapacak. Lig 5'incisi ise lig 6'ncısı ile karşı karşıya gelecek. Tek maç eleme şeklinde yapılacak karşılaşmaları kazanan takımlar ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde oynanacak. Ama bu karşılaşma çift maç usulüne göre olacak ve kazanan takım play off finaline yükselir. 

Play off finalise tarafsız sahada tek maç olarak yapılacak. Kazanan takım Süper Lig'e çıkacak.

Sizce bu yeni sistem daha mı iyi oldu yoksa daha mı kötü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SÜPER LİG'DE YABANCI KURALI KALKABİLİR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Rezerv Lig ve yabancı sınırıyla ilgili konuştu. TFF Başkanı, "Türk futbolu için ne lazımsa onu yapacağız" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, yabancı kuralının kalkacağı şeklinde yorumlandı. 

Sizce kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK? İLK MAÇ NE ZAMAN?

2022 2023 Süper Lig sezonu 5 Ağustos günü başlayacak. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Süper