LCW'nin Başkanı açıkladı: Giyime yüzde 30 zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

LCW'nin Başkanı açıkladı: Giyime yüzde 30 zam

LCW'nin Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında giyime zam geleceğini söyledi. Küçük, doların 23-25 TL olması gerektiğini söyledi.

Finans Magazin 2 Mayıs 2023 08:58 0
LCW'nin Başkanı açıkladı: Giyime yüzde 30 zam

Giyimde fiyatlara büyük zam geliyor.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük bir son dakika açıklamasında bulundu ve Türkiye'de yerli tedarik oranlarının yüzde 80 seviyelerinden yüzde 70 seviyelere kadar gerilediğini ve kur baskısının devam etmesi durumunda bunun yüzde 60'lara kadar düşebileceğini söyledi.

Ekonomim.com'a açıklamada bulunan LCW Başkanı Vahap Küçük, "Enflasyon ile döviz artışı aynı oranda gitmediği takdirde rekabet etme şansını kaybediyorsun. Üretim gücü, hükümetlerin alacağı politikaya bağlı" dedi.

DOLARIN ASIL OLMASI GEREKEN SEVİYE: 23-25 TL

Yerli tedarik oranının yüzde 70 olduğunu, yurt dışının ise yüzde 30'larda olduğunu, bundan sonrasının konjonktüre bağlı olduğunu, bu şekilde devam etmesi durumunda ise tedarik oranının yüzde 60'lara kadar düşmesine bağlı. Bugün dolar kurunun olması gereken seviyenin 23 ile 25 lira arasında olması gerektiğini ifade etti.

YÜZDE 30 ZAM GELİYOR

Kışlık sezonun ürünlerini üretmeye başladıklarını söyleyen Küçük, bunlarda fiyat artışlarının enflasyonun altında olduğunu, yüzde 20 ile 30 gibi seviyelerde bir zam geleceğini söyledi.

Küçük açıklamasının devamında, "İplikte korumacılığı doğru bulmuyorum. Türkiye ağırlıklı olarak konfeksiyonda güçlü olan ve istihdam sağlayan bir ülke. O nedenle ipliğe gelen vergi konfeksiyon ve dolayısıyla ihracatın önünde bir zafiyete sebep oluyor. Türkiye iplikte kendi ihtiyacını karşılayamıyor. İpliğe gelen her vergi konfeksiyoncunun fiyat tutturma konusunda bir bariyer" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç