KYK yurtlarına ve okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır TYP
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK yurtlarına ve okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır TYP

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında birçok şehre 29 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'siz kura ile yapılacak işçi alımının bilgileri yazımızda.

TYP 27 Ağu 2023 14:03 0
KYK yurtlarına ve okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır TYP

Okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır TYP.

Son dakika haberi geldi. Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında birçok ilde okullara temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı.

Yapılan açıklamaya baktığımızda başvuruların internet üzerinden yapıldığı görülüyor. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda okullara yapılan personel alımının başvurusuna dair detaylara ve başvuru bilgilerine yer verdik. Peki Okullara TYP temizlik görevlisi alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvurular İŞKUR ve e devlet üzerinden nasıl yapılıyor? Başvuru şartları nedir? TYP başvuruları nasıl yapılmaktadır? İşte son dakika bilgileri.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP personel alımı başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

Aranan şartların en önemlisi de alımın yapıldığı şehirde ikamet ediyor olmak.

ALIM YAPILACAK İLLER

TYP işçi alımı ilanlarına baktığımızda alım yapılan şehirler ve kurumlara şu şekilde yer verildiği görülüyor:

ALIMLAR KURA İLE YAPILACAK

TYP işçi alımına başvuru yapan adaylar, İl ve İlçe İŞKUR tarafından kuraya alınacak. Kura sonucunda çıkanlar, okullarda ve KYK yurtlarında temizlik görevlisi olarak görevine başlayacak.

MAAŞ NE KADAR?

TYP işçilerine yapılacak maaş ödemesi ile ilgili, "Her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır" ifadelerine yer verildi. İşçilere asgari ücret verilir.

HAFTADA KAÇ SAAT ÇALIŞACAKLAR?

Haftalık çalışma süresi için, "TYP’de haftalık yararlanma süresi kırk beş saattir" denildi.

İŞÇİLERİN SORUMLULUKLARI

İşçilerin sorumlulukları şu şekilde:

"Katılım şartları ve diğer tüm şartlara ilişkin bilgi ve belge kontrolünden yüklenici sorumludur. Yüklenicinin bu sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı oluşabilecek her türlü fazla veya yersiz ödeme, yasal faizi ile birlikte yükleniciden tahsil edilmektedir.

Yüklenicinin katılımcılar için vergi ve sosyal güvenliğe ilişkin ödemeleri ilgili kurumlara yapmaması durumunda yükleniciye süreli ihtarda bulunulmakta, verilen süre içerisinde ilgili ödemelerin yapılmaması durumunda yüklenici kurum ile düzenlenen tüm TYP’lerin sonlandırılarak yükleniciye yirmi dört ay süreyle yasaklılık uygulanmaktadır"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TYP kapsamında yapılacak işçi alımına başvurular aşağıdaki videoda gösterildiği gibi yapılabilecek:

Başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılıyor. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç