KYK Yurtlarına KPSS'siz Yaş Şartsız 1029 İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte İŞKUR TYP Personel Alımı 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Yurtlarına KPSS'siz Yaş Şartsız 1029 İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte İŞKUR TYP Personel Alımı 2022

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtlarına birçok şehirde sınavsız 1029 işçi alımı yapıyor. İlanlar yazımızda.

TYP 15 Eylül 2022 10:53 9
KYK Yurtlarına KPSS'siz Yaş Şartsız 1029 İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte İŞKUR TYP Personel Alımı 2022

GSB KPSS'siz 1029 işçi alımı yapıyor.

İŞKUR üzerinden yayınlanan duyuruda Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesine , KYK yurtlarında çalıştırmak üzere TYP kapsamında 1029 işçi alımı yapılacağı görüldü. Mezuniyet şartsız, sınavsız kura ile yapılacak personel alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başladı. Biz de finans7.comd olarak bu yazımızda söz konusu personel alımının başvuru bilgilerie ve başvurunun nasıl yapılacağına yer verdik.

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında yapılan personel alımlarına başvuru yapacak adaylarda aranan şartları İŞKUR sayfasında yayınlandı. Türkiye İş Kurumu sayfasında yayınlanan şartlar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).
  • Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilmektedir.
  • AKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır.

ALIM YAPILAN İLLER

BAŞVURU

TYP personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip ederek İşKUR üzeirnden başvurusunu yapması gerekmektedir:

Linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan online işlemler kısmına tıklayın ve aşağıda gösterdiğimiz yolları takip ederek TYP ARAMA sayfasına gidin.

Burada ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

DİĞER İLLERE DE GELİYOR

TYP personel alımı diğer illere de gelecek. İlanlar geldikçe paylaşacağız. Finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş Sarti Varmı Bide Salgınla Alakalıdan Kasıtları Ne
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Keşke Karabük alım yapsa güvenlik alımı Kpss yaş sınırı olmadan 🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bari typ olarak alınıp sözleşme verilsin 10 ay olsun daimi olsun daha iyi olur du böyle insanlarla alay ediliyor sanki 3 yada 5 ay çalısı sonrada da çalışma gibi birşey alinsin typ kapsamından sonrada 10 ama daim olsun bence hükümet böyle yapmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaslar salgin adi altinda temizlik gorevlisi olarak caliscaksiniz yeriniz nereye cikarsa.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru yapalimda salgın nedir onu bilmemiz lazim