KYK Yurt Ücreti Ne Kadar 2022? KYK ve Özel Yurt Ücretlerine Zam Geldi Mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Yurt Ücreti Ne Kadar 2022? KYK ve Özel Yurt Ücretlerine Zam Geldi Mi?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yurt ücretlerini araştırmaya başladı. İşte özel ve KYK yurt ücreti...

Ekonomi 15 Ağu 2022 16:27 0
KYK Yurt Ücreti Ne Kadar 2022? KYK ve Özel Yurt Ücretlerine Zam Geldi Mi?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniveriste yurt ücretleri de öğrenciler tarafından yakından araştırılmaya başlandı. 2022-2023 kyk ve özel yurt ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci kalacak yer aramaya başladı. Özel ve KYK yurt ücretleri bu sene de öğrenciler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Bizde bu haberimizde siz değerli okurlarımıza özel ve KYK yurt ücretleri ile ilgili detayları derledik. İşte detaylar...

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR 2022?

Devlet yurtlarına her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gösteriliyor. 2022-2023 dönemine ilişkin henüz resmi olarak KYK yurt ücretleri açıklanmadı. Ancak asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılması ile birlikte yurt ücretlerine de zam gelmesi bekleniyor. KYK yurt ücretlerinin 600 ila 800 lira arasında olması öngörülüyor.

ÖZEL YURT ÜCRETLERİ NE KADAR 2022?

Özel yurt ücretleri il ve ilçelere göre ve tek kişilik, çift kişilik veyahut üç kişilik odalara göre değişiklik gösteriyor. Geçtiğimiz yıl aylık 1000-1500 TL arasında değişen özel yurt fiyatlarının bu yıl yeniden zamlanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU 2022?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için yurt başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK yurt başvurularının, 2022 YKS yerleştirme işlemlerinin tamamlanması ve sonuçlarının erişime açılmasının ardından başlayacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda başvurular Ağustos ayının son haftası ya da Eylül ayının ilk haftası başlardı. 2021-2022 yurt başvuruları da 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden başlamıştı. 

KYK yurt başvuruları başladığında haberimizde yer vereceğiz.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-Ön lisans öğrencileri,

-Lisans öğrencileri,

-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

-Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

-ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

-Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

-Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç