KYK Yurt Sonuçları Açıklandı: İşte E Devlet Sorgulama Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Yurt Sonuçları Açıklandı: İşte E Devlet Sorgulama Ekranı

Son dakika haberi: KYK yurt sonuçları açıklandı. İşte sonuç sorgulama sayfası.

Eğitim 7 Eylül 2022 10:24 0
KYK Yurt Sonuçları Açıklandı: İşte E Devlet Sorgulama Ekranı

KYK yurt sonuçları açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu az önce kameralar karşısına geçti ve KYK yurt başvurusu hakkında açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle tüm başvuruların tamamen objektif şekilde dijital ortamda değerlendirildiğini söyledik. Üniversite açılış tarihleri yaklaşıyor. Her şeyden önce birinci fazda özveri ile çalışan herkese gönülden teşekkür ediyorum. 

Hummalı, sevgi dolu bir çalışma var. İnşallah bu çalışmanın sonuçlarnı az önce ifade edeceğim sonuçlarla taçlandıracağız. Yeni dönem için başvuru sürecini tammaladık. 12 kamu kurumu tarafından başvurular ÖSYM, YÖK, SGK, Adalet, MEB, Çevre Bakanlığı, Maliye, ÇÖalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, YTB ve GSB tarafından değerlendirildi. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin gelir , başarı ve sosyal durumları esas alındı. Öncelik sıralamaları belirlenen bir puanlama yapıldı ve öğrenciler bu şekilde tespit edildi.

Yine bu gelir başarı ve sosyal durum ile sıralama yapıldı. Oluşan sıralama ile öğrencilerin kazandıkları okula en yakın yurda yerleştirme yapıldı. Eğer sıra ona gelene kadar kontenjan dolduysa okula en yakın diğer yurda yerleştirme yapıldı. 

Birinci fazda tarihin en yüksek yerleştirmesini yaptık. İlk yerleştirmemizde yüzde 80'lik rekor bir karşılama oranına imza attık. Türkiye'deki yurt hizmetlerinin eşinin benzeri yok. Hepimiz biliyoruz. Biz yüzde 80'lik bir karşılama oranı ile , hem de birinci fazda bu rekoru gerçekleştirdik. Dünyanın en güçlüsü. 36 ülkenin nüfusundan daha fazla kapasiteye sahip kaynağımız var. Birinci faz sonrası 3 faz daha var. Bu fazların sonrası her öğrencimiz bu çatı altında bizimle birlikte olacak. 

YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresi üzerinden ulaşabilecek. Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayarak kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza sonuç sayfası çıkacak.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç