KYK Kredi Çıkarsa Almak Zorunlu mu? Burs Çıkmazsa Kredi istemiyorum Diyebilir miyim?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Çıkarsa Almak Zorunlu mu? Burs Çıkmazsa Kredi istemiyorum Diyebilir miyim?

KYK bursu çıkmayan öğrencilere kredi verilir. Peki bu krediyi almak zorunlu mu yoksa isteğe bağlı mı?

Eğitim 15 Kasım 2022 20:55 0
KYK Kredi Çıkarsa Almak Zorunlu mu? Burs Çıkmazsa Kredi istemiyorum Diyebilir miyim?

KYK kredi almak zorunlu mu?

KYK başvuruları bugün başladı. Kredi ve burs başvurularının başlamasının ardından milyonlarca üniversite öğrencisi, KYK burs başvurusu için e devlet kapısına akın etti. Gençler burs ve kredi beaşvurusunu yaptıktan sonra beklemeye başladı.

Başvurusunu yapan gençlerin en merak ettiği konuların başiında, burs yerine kredi çıkarsa almanın zorunlu olup olmadığı sorusu oldu. Biz de finans7 olarak bu yazımızda söz konusu sorunun cevabına ve detaylarına yer verdik.

SON BAŞVURU 17 KASIM

KYK burs başvurusu bugün başladı ve 17 Kasım saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenlerin e devlet kapısı üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir. Başvuru anlatımı şu şekilde:

KREDİ BURS NE KADAR OLACAK?

Bu sene lisans ve ön lisans öğrencilerine 850 liralık kredi ve burs ödemesi yapılıyor. Aralık ayında yeni yıl zammı açıklanacak. Yeni yılda burs ve kredi miktarı henüz belli değil. Ancak 1100-1250 TL seviyesinde bir burs / kredi rakamı açıklanması bekleniyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BURS ÇIKMAZSA KREDİ VERİLİYOR

Daha önce sınırlı sayıda kişiye verilen kredi artık herkese veriliyor. Kendisine burs çıkmayan öğrencilere kredi çıkıyor.

KREDİYİ ALMAK ZORUNLU MU?

En merak edilen sorunun cevabı: HAYIR. Burs çıkmayan herkes, başvuru yapması durumunda kredi alabilecek. Ancak başvuru yapılmaması durumunda öğrenciye kredi verilmez. Yani özetle kredi almak zorunlu değil. İsteğe bağlıdır.

Kadın erkek diğer adaylarla ile bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç