KYK Kredi Borcu Sorgulama Ekranı e Devlet'te Açıldı Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borcu Sorgulama Ekranı e Devlet'te Açıldı Ama...

KYK borç sorgulama nasıl yapılır? e devlet üzerinden KYK borçları sorgulama işlemi ekranı açıldı ama borçlar hala faizli görünüyor.

Kredi 16 Ekim 2022 14:54 0
KYK Kredi Borcu Sorgulama Ekranı e Devlet'te Açıldı Ama...

KYK borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte e devlet adım adım KYK borcu sorgulama ekranı.

Milyonlarca gencin gözü kulağı mecliste. TBMM'ye gelen torba yasa kanun teklifi ile milyonlarca gencin KYK borçları silinecek. KYK borçlarının sadece faizleri silinecek ve gençler, üniversite okuduğu dönemde çektikleri kredi kadar paralarıdevlete geri verecek.

Kredi borçları için geri sayımda sona gelinirken vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını, kredi borçlarını nasıkl öğrenebileceklerini, borçlarının faizlerinin silinip silinmedğiğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımzıda söz konusu borçların sorgulama ekranına yer verdik.

NASIL SİLİNECEK?

KYK borçları , torba yasa meclisten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayınlanacak. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra düzenleme Vergi Dairelerine gönderilecek ve gençlerin borçları sistemde güncellenecek ve gençlerin sadece ana paraları sistemde görünecEk.

BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK borçları aşağıdaki şekilde sorgulanacak. 

turkiye.gov.tr adresine gidin. Ya da e devlet mobil uygulamasını indirin. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra arama kısmına yukarıdaki gibi kyk kredi yazın ve çıkan sonuçlarda ÖĞRENİM / KATKI KREDİSİ VE BURS SORGULAMA sonucuna tıklayarak borcunuzu sorgulayın. 

Borç sorgulaması yaptığınızda şimdi toplam borcunuz görünecektir. Yasa meclisten geçtikten sonra borçlar güncellenecek ve sadece ana para borcunuz görünecek. 

Düzenleme meclisten geçtikten sonra bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç