KYK Kredi Borcu Olanlara Zam Şoku: Hemen Kontrol Edin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borcu Olanlara Zam Şoku: Hemen Kontrol Edin

KYK borcu olan binlerce genç, yaptıkları paylaşımda borçlarının arttığı şikayetinde bulundu. İşte borç sorgulama şekli ve gelen şikayetler.

Kredi 11 Haz 2022 22:41 0
KYK Kredi Borcu Olanlara Zam Şoku: Hemen Kontrol Edin

KYK borcu olanlara zam şoku.

KYK kredi borcu olan vatandaşları üzen son dakika haberi geldi. Gelen açıklamalarda KYK kredi borçlarına enflasyon zammı geldiği bildirildi. Bir şikayet istesi üzerinden yayınlanan ve sosyal meyda üzerinden de ciddi şekilde paylaşım ve tepki alan konunun detayları şu şekilde:

ENFLASYON ZAMMI

KYK kredi borcu olan vatandaşlar, her sene açıklanan Yİ ÜFE rakamlarına göre diğer sne borçlarını ana parasındna daha fazla şekilde ödüyor. Bazı KYK borçluları yaptıkları açıklamada geçen ay borcunu ödediği , ancak bu ay borcunu ödemek için issteme girdiğinde geçen aya göre daha fazla borcu olduğunu gördüğünü söyledi. 

Söz konuus görüntüler şu şekildeydi:

"Öğrenim kredisi aldık vaktiyle ödüyorum her ay zam geliyor geçen ay kalan borç 18.868 TL kalmıştı şimdi ödeme yapacağım 19.075 lira. Zaten okumak için daha okurken borç altına girdik aldığımız 10 bini 22 bin yaptılar. Hadi razı oldum ödüyorum. Her ay fark geliyor. Böyle yanıltma yok. Bunun açıklaması var mı?"

İşte o görüntüler:

Diğer bazı paylaşımlar ise şu şekilde: "2014-2018 yılları arasında öğrenim kredisi aldım. 2020 yılında erteledim 21 bin borç 27 bin lira oldu"

2015-2016 Üniversite zamanında aldığım KYK borcumun ödemesi 2019 Kasım ayında sisteme girilmiş fakat bugün vergi dairesine giderek bunu fark ettim bu borç için bana şu aylarda ödeme ya da şu zamanda ödeme diye bilgilendirme yapılmadı. Üstüne üstelik aldığım burs kadarda faiz yansıtılmış ayrıca borcumun taksitlendirildiği zaman ben vatani görevimi yapıyordum askerde olduğumdan dolayı bilgi sahibi değildim bu konuda itiraz ediyorum. Yansıtılan faiz miktarının geri çekilmesini talep ediyorum.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK toplam borç sorgulama işlemi e Devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır. turkiye.gov.tr mobil uygulamasına girerek arama kısmına KYK BORÇ yazı8nca karşınıza toplam borç sorgulaması yapabileceğiniz sayfa çıkacak. O sayfadan toplam borcunuzu öğrenebilir, burada erteleme işlemi de yapabilirsiniz.

Ancak ertelemelerde borcun üzerine erteleme farkı eklenerek o şekilde erteleniyor.

SORUN YAŞAYAN ÇOK

Son günlerde sosyal medyanın da gündeminde bu durum var. Birçok aday KYK borcunun aldığından çok fazla olduğunu söyleyerek bu durumun çözülmesini istiyor. Borcu gün geçtikçe artan ve iş bulamayan gençler çözüm bekliyor.

Peki sizin ne kadar borcunuz var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

TBMM'de KYK borçları ile ilgili henüz bir kanun teklifi yok. Daha önce gelen silinsin teklifleri reddedilmiş ve gündemden düşülmüştü. Seçim sürecinin yaklaşması nedeniyle bir düzenleme olur mu bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Ancak yakın zamanda muhalefet partilerinin bu konuda bir kanun teklifi getirmesi bekleniyor. 

Kanun teklifi geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç