KYK Kredi Borçlarının Güncelleneceği Tarih Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borçlarının Güncelleneceği Tarih Belli Oldu

KYK kredi borçlarında dikkat çeken ayrıntı belli oldu. Borçların güncelleneceği tarih belli oldu.

Son Dakika 20 Tem 2022 17:44 3
KYK Kredi Borçlarının Güncelleneceği Tarih Belli Oldu

KYK borçlarındaki o ayrıntı ortaya çıktı.

KYK kredi borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK borçları müjdenin ardından e devlete girerek borçlarının ana paradan fazla olduğunu görenlerin sorusuna yanıt verildi.

SADECE ANA PARA ALINACAK

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK kredi borçlarından faizin alınmayacağını, gençlerin sadece ana parayı geri ödeyeceğine yer verildi. Ekim ayında yapılacak düzenlemeye kadar hacizler kaldırılacak. 

E DEVLETE GİREN ŞOK GEÇİRDİ

KYK kredileri ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra e devlet sayfasına girdiğini , ana para borcunun arttığını söyledi. O paylaşımlardan bazıları şu şekildeydi:

18 bin lira ana para borcu olanın borcu 25 bin lira oldu

23 bin lira olan ana para borcu 36 bin lira oldu

DETAY BELLİ OLDU

Ancak bu borçlar henüz güncellenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı ama e devlet sayfasında borçların güncellenmesi için yasanın yürürlüğe girmesi gerekmektedir. 1 Ekim'den sonra düzenleme meclise gelecek ve yasa Ekim'de yürürlüğe girecek. Yani e devlet üzerinden ana para borçları Ekim ayında güncellenecek. 

Ekim ayında gençlerin ödeyeceği toplam miktar belli olacak. Sizin ne kadar kredi borcunuz var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Guncelendikce borc artiyo böyle kalsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Borcu faiziyle odedim faizini tekrardan geri alabilecek miyim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece zamlar mi silinecek ? Asgari ücretle çalışıp torpilsiz atanamayanlar borçları ödeyecek torpilliler 2kat maaş alarak ödeyecek gerçekten çok güzel çözüm ya.. 2yila yakındır çalışıyorum asgari ücretle 2 taksit odeyebildim. Ekonomi cidden çok güzel. Araba alma hayaliyle asgari ücretle beden işçisi olarak çalışmaya razı geldim 2 seneye yakındır daha araba alamadım. Torpilliler her yerde istediğini alabiliyor. Kimseye hakkımı helal etmiyorum. Kaç kere mülakatlarda gittim hepsi olumlu geçti ama sonuç ortada...