KYK Kredi Borçlarının Bir Kısmına Af Geliyor: Saat Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borçlarının Bir Kısmına Af Geliyor: Saat Belli Oldu

Son dakika haberi: KYK borçlarına gelecek düzenleme için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada düzenlemenin açıklanacağı tarih ve saat belirtildi.

Eğitim 15 Tem 2022 15:05 0
KYK Kredi Borçlarının Bir Kısmına Af Geliyor: Saat Belli Oldu

KYK borçlarına ilişkin düzenlemenin açıklanacağı tarih ve saat belli oldu.

KYK borçlarına gelecek düzenleme için yeni açıklama geldi. Açıklamada kredi borçlarının faiz olarak nitelendirilen, yasaya göre ÜFE farkı olarak uygulanan fazla paraya düzenleme geleceği , masada iki düzenlemenin olduğuna yer verildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÇALIŞMALARI TAMAMLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bu konuda çalışmalar hızlı bir şekilde yapıldı ve iki çözüm önerisi hazırlandı. Kulislerden gelen bilgilere göre kiralara gelen sınırlama gibi KYK borçlarına uygulanacak ÜFE oranında sabit bir rakam belirlenmesi ilk seçenek. Zira kredi borçlarının geri ödemesinde uygulanan Yİ ÜFE oranı bu ay yüzde 138 geldi. Bunun yüzde 25'lere çekilebileceği bildiriliyor. 

İkinci düzenleme de gelen ÜFE rakamının yüzdelik bir kısmına göre geri ödemelerin alınması. Sizce bu iki seçenekten hangisi gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TARİH VE SAATİ AÇIKLANDI

Yapılan açıklamada KYK kredi borçlarına ilişkin düzenlemenin 18 Temmuz Pazartes igünü akşam 19.00'da açıklanacğı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda açıklama yapacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yİ ÜFE NEDİR? NEDEN KYK KREDİSİNDE UYGULANIYOR?

Yİ ÜFE dediğimiz şey, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin kısaltmasıdır. Bu paranın yıllar içindeki değerini belirler. 40 bin lira KYK borcu olan bir kişi 100 bin lira civarında geri ödeme ile karşılaşıyor. Yani deniyor ki benim sana verdiğim 40 bin lira , şimdinin 100 bin lirası değerinde. Bu nedenle geri ödemeler bu kadar yüksek geliyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç